用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 天主教聖安德肋幼稚園
樓主: qooqoofans
go

天主教聖安德肋幼稚園 [複製鏈接]

原文章由 ytkdaddy 於 07-11-15 13:35 硐表
我囡囡都有intreview, 到現在都收不到通知, 但我有打电話問, 他們先告知囡囡為後備生. 其他學校都會通知聲. 此校給我感覺很不負責任:evil:
另我都有同感他們用什麼標準來收生.

...

我都有同感
我記得果日聽完講座, 老師就分了兩組去玩玩具, 第一組跟的老師明顯係資力深d, 而且第一組的小朋友都比較大個的(可能係大b), 而第二組就由兩個好後生的老師帶(多數較細個), 個老師只掛住同另一個小朋友玩,我個仔和另一個小朋友就只係講過兩句, 唔夠一陳就話走得, 兩個星期有通知. 真係唔係好明佢地點定收生標準.

原文章由 Federica 於 07-11-15 17:47 硐表
我係上年過來人, apply咗但唔收, 我最初以為係因為我個女係細女, 但後來見我朋友個仔仲細2個月都收讀上午班, 佢表現亦唔見特別好, 經過我的推測, 佢哋係跟學生地址及家長職業來決定, 我朋友住私人樓, 我住政府樓, 我 ...

我lam唔關住址是 我都係私樓, 都唔收.
不果, 我交表的時候,我tick咗如果上唔班唔收, 就不願意由學校安排,當時個收表老師見到, 即時問我咩您唔考慮讀下午, 我回答時間上安排唔到, 跟住個老師就無表情了. 再加上因為佢地同另一間我心儀的kg同日差不多時間in, 所以我要求改12點幾先in, 個老師面色有d唔係咁好, 唔知會唔會有影嚮呢  

有樣野真係唔係好明, 點解個地方咁大, 個toilet 咁細, 男女都係同一個分兩邊, 男得2個馬桶, 奇怪
‹ 上一主題|下一主題