用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 書展現場
樓主: huba
go

書展現場 [複製鏈接]

huba 發表於 14-7-16 14:46
Hall 1C — Metrobooks and Page One are neighbours.

Page One 跟上年不同的地方是再見不到平至$10本 ...

即係兒童書, 除咗3樓兒童天地之外, 1樓都有, 如果唔想買貴, 要行埋1樓格價?

定係1樓賣童書嘅舖頭, 3樓兒童天地都有另一個 booth?

IloveJJ 發表於 14-7-17 22:57
咩counter?幾錢?

過期《紅蘋果》及Story Box 在芥子園 counter有售
散買: 中文的, $28/本;  英文的, $45/本
都是買5送1

上書展個網, 有芥子園 coupon, 買滿 $200 減 $20

Isaacmommy 發表於 14-7-20 14:08
我覺得未來少年都唔錯,但仔仔話唔想訂,慳番!

第一日帶埋阿囝去, 佢都話唔訂未來少年 (佢平時睇開英文書多, 我估佢望到本雜誌咁多中文字, 有啲驚).
Booth 的 promoter 送了一本給我們.
回家後, 老公睇了, 覺得好, 所以第二日(無帶阿囝), 就去訂了.

第二日, 無帶小朋友嘅情況下, 我自己行, 發現起碼有4-5檔都有得訂.
送最多禮物嘅係"新雅"個 booth.

huba 發表於 14-7-21 09:44
上星期冇時間睇兒童雜誌,一陣再慢慢睇,多謝資料。

補充一下, 我訂了2年(共30期).
除了單張上寫明會送的, promoter 還額外送了8本舊雜誌給我: 4本未來少年, 4本未來兒童(剛巧我有一個5-9歲的小朋友)
問過其他 booth, 只說會送1本.

另外, 在新雅購物每滿$200, 有1次抽獎機會

BoDingMaMa 發表於 14-7-21 10:27
我訂左未來兒童1年,想問訂2年几錢?同埋有咩優惠?我上網睇到,未來兒童有網上收聽版,但要供訂閱客戶,但 ...

不好意思, 我只訂了未來少年, 沒留意未來兒童的價錢.
單張上是列出了兩本雜誌訂閱1/2/3年的價錢, 但單張現在不在手, 要回家後才能答覆你.

FYR, 我訂2年未來少年, 每本平均價(連運費)比訂1年便宜了$10.

mylee6 發表於 14-7-22 09:01
請問訂一年和兩年分別幾$$?

訂閱《未來少年》 1/2/3年:
共有: 15期/30期/45期
價錢(包運費): HK$1140/HK$1980/HK$2870
平均每本:     HK$76/HK$66/HK$63.7
書展期間加贈: 【我愛讀系列1-2】/ 【我愛讀系列1-4】/【我愛讀系列1-6】

訂閱《未來兒童》 1/2/3年:
共有: 15期/30期/45期
價錢(包運費): HK$990/HK$1780/HK$2520
平均每本:     HK$66/HK$59.3/HK$56
書展期間加贈: 【故事奇想樹1-4】/ 【故事奇想樹1-8】/【故事奇想樹1-12】

我訂了2年, promoter 還額外送了8本舊雜誌給我: 4本未來少年, 4本未來兒童

mylee6 發表於 14-7-22 10:29
好詳細!
以上價錢是否在新雅訂?

價錢同"書展期間加贈"的贈品, 係寫在雜誌的 official 單張上, 場內有得訂的 booth 的價錢同"書展期間加贈"都係一樣.

唔同嘅係"新雅"的 promoter 額外送8本舊雜誌給我, 其他 booth 的 promoter, 只說會送1-2本舊雜誌.

‹ 上一主題|下一主題