用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 收到SFA信
go

收到SFA信 [複製鏈接]

原帖由 damonella 於 08-11-13 12:47 發表
Hi Lemonred,

I'm still thinking... I'm not too sure if my girl can fit in with their curriculum.  Re the school fee I'm not too sure, according to my friend is around $1,900.      

congratulation
i think SFA is a good school  

原帖由 jujumama 於 08-11-13 13:50 發表
Hi,

我都收到取錄信啦

想想下, 其實sfa收你地, 就寄出左取錄信比你地你地都冇需去學校睇result 啦,
咁明天去學校睇 result o個d咪幾乎係不被取錄因為收唔到信   

如果今晚收唔到信, 明天仲去唔去睇好呀

原帖由 hellorachel 於 08-11-14 00:23 發表
congradulation

My girl also  got the acceptance letter from SFA la

原帖由 BBR 於 08-11-13 23:39 發表
我明天會去Good Hope,自行我會揀Marymount

hello BBR,

其實你囡囡都好叻 GOOD HOPE & SFA 都有offer, 但你住 HK side , HK side 都有好多好學校你有冇考呀, 想問問你 HK side 2 間學校我都好like st paul convent & sacred heat (am/pm) 你有咩comment :

原帖由 BBR 於 08-11-14 15:00 發表
佢地學校內外D環境真係唔好喎,我都只係講這些姐,我都無講過其他野話學校唔好 ,佢地程度深我驚個女讀得辛苦又係話學校唔好 ,兩間之中我相信GH會易過SFA咁有問題,咁你不如話我貶GH,我話佢簡單過SF ...

大家以和為貴

原帖由 EMILY03 於 08-11-14 14:51 發表

首先我唔覺我敏感 , 我亦唔相信 GH 會要求低於SFA, 但係你全部言論都話 sfa 又幾差 , 收我都唔會讀 ...., 但係我又相信 GH 都一定讀得辛苦 , 但係你又要求輕鬆學習 , 自相矛盾 . 我唔會再回應 , 放心 ...

大家以和為貴
‹ 上一主題|下一主題