用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

你報N1 定 K1 ar?

davywm, 唔好唔開心啦...你地有冇其他offer 在手呀?
祝大家好運啦....好緊張呀!!!  收到信請上來報到

我可能太緊張阿b冇書讀....我幫佢報佐10間......so far 只 in 佐兩間......啟思&聖三一..... 不過呢兩間我都好鍾意...

農圃道既YMCA我都有報呀...不過間學校真係太細啦.......babycoming, 唔好down啦.....waiting即係有機會啦....我重係在公司....未返到屋企開信箱..

恭喜哂收佐的小朋友呀....你地好叻呀. 我阿b都係waiting 咋....連fax都未,諗住明天才親身拿去...因在屋企樓下..不過我反而其實有d釋懷.....因之前重好頭痛讀啟思定聖三一, 而且又有8間未in... 唔想咁快又俾第二間留位費(啟思已經俾了$660!)...而家反而因要在waiting list俾多d時間自己諗清楚....如最後排唔到讀返啟思我都好開心gar lar....明天要in 方方.....

babycoming, 我都未收到YMCA interivew信呀....

明天一早去交...hee hee...
你唔好咁唔開心啦...我成日覺得好多野冥冥之中自有主宰...小朋友唔係一定要讀到某間先可以成材...入到固之然開心, 入唔到亦焉知非褔呢...可能我太阿Q...覺得開心最重要...你笑下啦

babycoming, 我今日都排佐waiting啦...我都係排第9(不過N班)....今日去in 方方..d老師seems 都好好...不過個環境就真係... (尤其係以那個學費...似乎級數唔係好match lor) 反而今日去樂民救世君open day, 發覺那兒的環境同老師唔錯...最初還以為在樂民村內環境應該麻麻...點知原來都唔錯, 好光猛開揚..還有outdoor area...佢地都係全日班...用蒙特梭利同英文拚音....你都可以考慮下呀....

我覺得兩間方向好唔同wor....
York: commercial d, focus on English, 名氣大d....half day
聖三一: famous at Project Approach, Eng weaker, full day. 老師好有愛心....

好睇你想邊個方向走wor...

我有報救世軍樂民 (係那10間其中之一) hee hee..... 12月中先有得interview...
聖三一話12月頭會知第一輛有冇位剩(過佐交留位費deadline後) 如果未排到就要等5月交第一期學費deadline後先知lo.....

救世軍樂民 俾我的感覺同聖三一差不多 (當然校舍細d....但竟然佢個outdoor地方大個聖三一 real outdoor area! 老師seems都好有愛心同都係行Project Approach, 當日open day老師好詳細介紹佢地其中一班同學做的 "project"....所以你都可以考慮考慮

咁exactly 12月幾多號我又唔知wor...不過5月一定還有一次機會lor..因為有好多人會交幾間留位費,到last minute 要交第一期學費先make final decision gar ma.

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:04 發表

我上星期五同老師通電話時佢又話12月11-12日左右先會知到waitting既收幾多個喎 !

係呢,即係話係咪12月10日前都會知呀 ? 咁如果唔中,係咪即係出年5月仲會有機架 ? ...

真係要打去問下先知...我就在阿b 12個月大時報名的

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:05 發表

我今日都聽朋友話呢間唔錯呀,仲好似今日係去左開放日,咁我想問下而加報仲趕得切嗎 ?聽講佢好好好full有出世紙就要報架喇喎 !

yes...大家咁話!!

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:40 發表
egg,希望我地大家都OK啦 !

12月中 in 呀...  :loveliness:

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:44 發表
嘩,你咁早就報架喇 !
咁你in左字架 ?

babycoming...最後你有冇問救世君呀? 我send it pm俾你...

你意思係有10個位free for waiting list d 人定係有10 個人在waiting list?

babycoming, 有10個吉位出黎即係你阿b可以讀lor....

唔知N班個 waiting list有冇進展呢.....我排第9, 我諗都冇咩希望lo.....

係啦...希望佢成功啦.....

原帖由 PHmami 於 09-12-15 18:00 發表
恭喜大家先!!

唔知 Babycoming 點呢?佢 K1 好似排第九唔知會否 call 到佢呢?
‹ 上一主題|下一主題