用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: HMmummy
go

LH 水準超高 [複製鏈接]

各位...我都曾經讚LH gar....Beware!...我就係那位槍手喇!!!  hahahahahaha

其實我都有same problem....TT international class (英普班) 收佐....見佢有小學back up...LH 可以直上K1..所以煩惱轉唔轉好

何出此言呢?? TT 家長好難做gar mer? 可以講多d嗎?

其實某程度上入到TT 都要多謝LH, 可能返學習慣了, 令阿b去TT interview NET & 普通話老師時可以講番那種語言...

原帖由 阿仔媽媽 於 10-11-18 15:51 發表
如果我係你, 都覺得好煩.

你有無問小朋友鍾意邊間? 某程度, 我覺得LH 同TT 好唔同. 自問無信心做TT嘅家長...mouth:" />

我覺得有d地方好值得商榷 ger…..學校課程小朋友get get 到有好多因素配合, 如小朋友能力, 家長配合..etc. 就算最top的學校都一定有人跟唔上. 我覺得這反映小朋友是否適合間學校而不是學校好唔好
PN
觀課我諗 you are talking about the 家長茶聚主要係老師&校長分享小朋友的progress & 學校課程之後有小小時間係看到小朋友上課情況我唔覺得係特別排隻舞wor… 小朋友咁細….唔郁有咩問題? 你話佢唔郁老師鬧佢地就話有問題jer..!?! 反而係有幾多間學校百忙中還抽時間辦這些家校communication session? 呢d唔係家校合作一部份咩? 由接到offer至開學到現在3個月, 學校已舉行了4次家長聚會....自由參與....佢真係做俾家長睇gar....
朋友話考小學冇信心有咩出奇競爭咁大, 除非係一條龍幼稚園的家長, 如果唔係邊個會唔擔心自己小朋友? 同埋就算自己小朋友幾叻我都唔會好囂張同人講"我信心爆澎..小朋友掂緊!!!!" lor..

原帖由 sheffield 於 10-11-18 16:55 發表
嘩,睇到標題,嚇左我一大跳!我身邊起碼有6個小朋友讀緊LH,所以我都知道小小某間LH嘅教學同老師情況,(當然係由d媽咪口中知悉的主觀comments)。老實說,樓主所講的內容屬實,其PN已開始phonics,也有用ORT…但(純屬個人意見)教還教 ...

‹ 上一主題|下一主題