用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園 (九龍塘) 九龍塘金巴倫道迦南
樓主: EggEgg08
go

九龍塘金巴倫道迦南 [複製鏈接]

想問下有小朋友讀緊的媽咪....呢間有冇外籍老師/PTH老師...N班有幾耐英文/PTH時間? 係唔係活動教學gar? Thanks a lot!
   8    0    1    0

Thanks a lot for your info. 請問佢係用自編教材定係坊間出的教科書gar? 我好喜歡佢個outdoor area, 唔知小朋友係唔係可以日日出去玩呢?

多謝各位的資料呀...十分有用, 曾經見過有媽咪話九龍塘某幼稚園(沒有說明那一間)雖然有好靚的outdoor facilities, 但平時學生係不能使用的, 只係for interview時供interview 的小朋友玩...所以嚴格來講那只是裝飾品....所以好擔心唔知佢講緊邊間....聽你咁講我諗應該唔係迦南啦.........

我想double confirm 一下各位媽咪講緊的N班係唔係等於Pre-nursery? 我突然發覺迦南的N班其實等於一般幼稚園的K1.....如果pre-nursery 已經有NET & PTH teachers 教都幾好wor....請問一星期2-3堂英文堂大概是多少時間呀?

各位媽咪, 請問你覺得迦南重唔重視品德教育&自理能力 or more focus on academic only? 如小朋友未介片學校有冇幫忙? Thanks.

Dear sheffield, 好多謝你咁詳細的資料, 我想問下以你所知pn班有沒有英文& PTH 堂? 係唔係net 教? (因之前有d媽咪話有, 有d話冇....好confused tim)

abbiemama, 你小朋友好叻呀....考到兩間咁好的學校!!

我重想請教多一樣野, 我見every Sat 好多家長在迦南個outdoor playground 等playgroup 小朋友放學, 我知道迦南平日都有playgroup, 會唔會又係好多家長在outdoor playground "hea"? 係唔係外人好容易自出自入校舍gar?

另外, 請問佢熱食係自設kitchen做 or 外判公司做gar ner? and 可唔可以分享下學校在品德教育如何下功夫呢? 有沒有如親子閱讀計劃?sorry for so many questions....希望在各位身上拿多d意見.....

請問有冇人知道呢? :)

原帖由 EggEgg08 於 10-2-8 23:42 發表
我重想請教多一樣野, 我見every Sat 好多家長在迦南個outdoor playground 等playgroup 小朋友放學, 我知道迦南平日都有playgroup, 會唔會又係好多家長在outdoor playground "hea"? 係唔係外人好容易自出自入校舍gar? ...

好多謝大家的資料,無論學校係點, 我好感受到迦南的家長好nice (我見有d其他幼稚園家長好radical.....)

死啦...頭先睇番d舊post, 有媽咪話迦南d嬸嬸唔係太好....請問有冇人知係唔係真gar? 佢地有幾多嬸嬸 gar?

咁就好啦...放心哂....

多謝你呀, abbiemama....我地返playgroup時都有見過d利是封...真係好cute 呀~~  其實我阿女而家返迦南playgroup時都好開心, 見佢全堂都笑笑口...尤其係唱遊個part....有老師彈琴好正...(好多playgroup都係play CD only)....真鋼琴彈出來的音樂真係悅耳好多...

我想請問一下小朋友讀緊N班的媽咪, 直到現在學校大約教了那些東西呢? 如水果? 家庭?....thanks.
‹ 上一主題|下一主題