用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 To 英華 fans
go

To 英華 fans [複製鏈接]

今期[學前雜志]有訪問 Snoopy 校長,仲提到校長選生要求, 以及面試 steps, 快 d 睇下啦。
   1    0    0    0

sorry, should be 學前教育

第114期學前教育
名校鋪路 英華小學校長 破例公開面試秘笈

英華小學自2008年轉直資,四年來的報名人數屢創新高,越來越受家長的愛戴。這間強調「Designed for BOYS」的直資小學,許多家長都認為「過三關」面試不容易,所以,英華小學林浣心校長破例公開該校的收生準則,令面試絕對冇難度。

回覆 7# thomasha 的文章

eee...rrr, 我都系今朝食麥當當時睇到篇訪問, 甘麥當當提供好多免費雜志。

我個仔今年先報 KG 咋, 有排。

記得 Snoopy 校長講過一個條件幾得意,話小朋友要似[細蚊仔],要有童真。

唔知 Thomas 你個仔面試時, 有無帶住個 Snoopy 公仔呢?

原帖由 cycream 於 11-6-8 14:55 發表
係 "細蚊仔"

thanks, 已改

原帖由 maglam1985 於 11-6-9 23:02 發表

温馨提示:
免費雜志的"志", 應用"誌"。

各位,

請原諒我開火。

maglam1985, 我知你鐘意改正別人錯字。 但這個論壇,最重要的不是改錯字,而是提供資料供大家參考。
你在別的 post 改錯字我已經覺得你[好煩]。

我當然認得字,知道應為[雜誌], 但我用的輸入法沒有這個字,用同音字代替,大家明白我想表達的意思就可以了。

你知不知道你的[正字行動]打亂別人的討論?!

如果你喜歡正字,請另行開題。

原帖由 thomasha 於 11-6-10 11:17 發表
你真勤力,孩子那麼小便在BK "收料",回想我在兒子K2時還很渾沌呢!

哈哈,我是個小冗員, 日日上 BK 打發時間。

對不起各位,今朝發火。 如果你 click 入某人名字, 某人最近 5 個發文,都是改別人錯字,我覺得某人好無聊咯。

BK 唔需要人肉 spell check 功能啊?!

原帖由 circle119 於 11-6-10 13:15 發表
我小兒
又冇宗教...
又冇洗禮...
又冇校友....

就算填左表..英華都唔多鐘意我呢類三"冇"

三"冇" 無有怕,最怕冇信心。

名都未報,千企唔好打沉自己 & 小朋友。  你可以請教 thomasha, 佢個仔已被英華錄取, thomasha 好好人,願意和網友分享。
‹ 上一主題|下一主題