用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 何文田迦蜜中學
go

何文田迦蜜中學 [複製鏈接]

請問有冇人知何文田迦密中學好唔好,
係咪 band 1.
校風如何.???

thanks  a million
   0    0    0    0

回復 2# 漢堡飽 的帖子

但係最新新聞報導話何文田廣場發生打交事件, 有幾群學校的學生, 當中有迦密學生,
唔知真定假, 一睇完呢則新聞, 有 d 擔心.

回復 4# 漢堡飽 的帖子

咁其實聽你咁講, 迦密係咪真係 d 學生有 d 壞學生, , 點解你話咁不如揀旅港,
以我所知旅港都係一間好學校.
講真, 其實間間學校都梗有一些壞份子, 真係要好睇自己個小朋友係點質素o既,

咁聽見咁多位都咁講, 話 迦密係 好學校.
咁我都放心可以揀喇.
其實我有位朋友佢本身係做校長o既. 佢都話迦密係一間好學校. 只不過我係因為聽過何文田廣場打交果單新聞之後, 對迦蜜有所懷疑o者.

另外, 其實我不嬲係想揀銀禧o既,
但係銀禧o岩o岩轉o左校長,
我呢位做校長的朋友話, 轉o左校長後o既銀禧變得麻麻.
所以我又要轉 第一志願o既選擇,

如果係你地,
你地會點揀,

銀禧, 迦密, 旅港, 邱佐榮.

排名會係點.

十萬個唔該!!!

回復 13# NormalGuy 的帖子

我都想知, 迦蜜功課多唔多, 同埋係咪死谷果 d 傳統學校?

回復 18# lam110hk 的帖子

係呀, 因為有朋友係銀禧到教書o既,

原帖由 chansuifong 於 11-1-3 17:35 發表
銀禧轉了新校長是女的, 阿女話更加嚴, 校內一定要說英文或普通話, 太嚴小朋友一定吾鍾意, 不過校內的學生就好有禮貌, 一到考試就個個走返屋企溫書, 阿女今年中四我都覺得沒有選錯學校, 校風好, 但都多小測和一年3個 ...

妳亞女係銀禧讀緊 f.4 呀!
我知道銀禧校風係非常好o既, 呢樣我唔擔心.
不過只係擔心換o左校長,  係架構各方面會有變化.
咁妳亞女話呢個校長o既處事作風都可以接受 ah.?
thanks!

至於講到拍拖呢個問題, 咁我又相信大部份中學都會有中學生拍拖, 只不過係睇佢地個人識唔識得安排時間, 同埋. 最驚係見到佢地群埋 d 唔知邊到黎o既金毛飛o者.

原帖由 一家的太陽 於 11-1-4 10:04 發表
要為自己子女搵一間合適嘅中學,家長真係要做多點工夫。
除了上網問意見,也可以聽聽小學老師嘅comment。因為佢哋有較多最新訊息,又冇利益衝突,說話會比較中肯。
要知道校風怎樣,就要抽時間去鐘意嘅學校睇下lunch時間或放學 ...

THANK YOU, 好有用的資料.
‹ 上一主題|下一主題