用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 考 DSE, 要留番F2, 3, 4, 5 的書嗎?
樓主: 第二任媽媽
go

考 DSE, 要留番F2, 3, 4, 5 的書嗎? [複製鏈接]

我仔今年升F 4,  佢話要留番F 3 的書, 因為到考DSE 時要溫番F3, 4, 5 , 6 的野,
佢 F 2 嘅 書上年都冇處置, 仍存放在家, (係因為冇時間去理). 前個星期我同佢講 F 2 嘅書都留咗成年都冇郁過. 可以掉啦.. 佢話 F 2 嘅書都要留.

我覺得 F 2 的書就祇該留來冇用喇.

所以想問問大家有經驗的家長. 其實 F 2, 3 的書留來有用嗎? 到考 DSE 時, 需要溫番 F 2, 3 的野嗎?

謝謝!

王家爸爸  留番 F4, F5 的書   發表於 14-7-24 14:15
   4    0    0    0

回覆 smallfoothk 的帖子

係囉, 我都聽身邊的人講, 都係留中四 & 以上的書便可,
但我仔話中二, 三都要留. 真係有用當然要留啦,
但係如果冇用的話, 留來又唔會贂, 屋企何來咁多地方放呢?

我都打算LING 去宣明會收書.

唔該晒!

回覆 smallfoothk 的帖子

OK, 唔該晒!

回覆 ceomum 的帖子

唔該!

總括, 即係由 F 2 - F 5,的留.
中, 英, 數, 通 留.
而冇修果D 科就掉得.
CHEM, BIO F 4 冇選, 咁F 3 果D CHEM BIO 的書係咪掉得呢,
另外, CHINESE HISTORY,  COMPUTER 呢D 無修,  就可以掉,

回覆 YuYuMother 的帖子

中一D 書都要留???

真係要租個迷李倉先得喇.

‹ 上一主題|下一主題