用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃小學 P.2-P.6插班
go

P.2-P.6插班 [複製鏈接]

據聞好似有兩個入左maryknoll 同有人入到德望喎。  

同埋如果個學生真係成績咁好,咁照計係第一ROUND自選果兩間都應該比人收左,唔使等搞珠。 其實家長又有無考慮到自已小朋友除左成績好之外, 在interview 時有咩閃失而唔可以在第一ROUND就被取錄呢?

學校的安排又真係差D,如果佢地知道派位唔理想,家長要去扣門的話, 應該快快手手派左就比時間家長去扣門啦。

其實大抽獎真係彩數勝過一切。 聽聞今年葵青區都係重災區。

DPS 一向都係津校,只是政府玩一條龍之後,因津校同DBS作為直資中學,不能接龍,所以脫鈎。而開辦了
DBSPS.

原帖由 BigBoyMaMa 於 11-7-18 13:35 發表
D 師兄當時考得唔好,真係唔出奇。 因個試都唔關佢地事,(應該以前唔駛考掛) 而佢地又唔駛好似而家咁爭名次, 因大部份師兄都會入DBS。 而家唔同了,要努力爭取才可入到DBS。 今年入到DBS的男仔也考到最top個班,証明轉津校后, ...

all shortlisted candidates should be contacted for 2nd interview on the next day of the written test.

原帖由 samplegirl 於 11-7-21 14:05 發表

apply P.2 /  others?
‹ 上一主題|下一主題