用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇讀聖心幼稚園派到梁鉅鏐小學
go

有冇讀聖心幼稚園派到梁鉅鏐小學 [複製鏈接]

梁鉅鏐小學...係一間好學校, 我姨甥仔當年係呢間學校畢業, 佢讀得好好, 須然係好多功課, 但係個底打得好, 讀得好開心, 我姨甥仔中學派左去第一城band 1 的"林求x"(吾識打), 家陣讀緊中六lu~~

香港有好多好學校既, 吾一定係出名既名校先好~

原帖由 donnelgirl 於 10-6-10 09:17 發表
無錯我係講緊大圍聖母無玷聖心幼稚園, 佢幼稚園都係無錯幾好, 但小學我無揀佢,因為我唔鐘意, 所以揀梁小都唔揀聖小, 唔係因為佢教學或品行唔好, 係因為佢小一返上午, 而小二返下午,雖然2012年會轉全日,但我唔想,所以 ...

我姨甥仔當年讀梁小, 就係派左林裘謀(全沙田第四好官中)...佢會考24分, 原校昇讀中六~  都係因為小學個底打得好...梁小係會讀得好辛苦, 當年我家姐無做野倍個仔讀書...辛苦幾年就會見到成果...其實係香港讀書間間都差不多...多功課, 谷...就係香港既特色~

原帖由 pineapple0983 於 10-6-11 19:39 發表
梁小真係唔錯架。
佢09年升中結果:
曾肇添(全沙田最好官中) -10人
林裘謀(全沙田第四好官中) - 10人
培基中學(最好直資中學) - 10人
林漢光(Band1 中) - 12 人
小學中算係咁。老師負責,支援、設施都OK。校長真心幫學生。 ...
‹ 上一主題|下一主題