用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幼潛playgroup
go

幼潛playgroup [複製鏈接]

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 10:20 發表

你bb幾大?綜合我d朋友o既意見:
如果係一歲前o既話, 咁就值得上.
如果已經歲幾, 咁就....
我返左3堂都退左學lu, 唔想浪費時間.(仔仔而家1.5歲)

我覺得睇下哪位導師教啦,個別導師是不錯的,而家我上第三期,上兩期我覺得學到野,大人也玩得投入;但到今期就覺得安排的活動唔吸引,有點浪費時間的感覺。不過上幼潛無得比你揀導師呢。

mianyang,你說你退學,咁咪晒左d學費囉,點解唔上埋佢呀。

原帖由 mianyang_99 於 09-7-7 14:15 發表

hi, 蛋撻

我有充分理由, 所以佢地refund返d剩下的堂數錢給我.

其實大家o既小朋友都係1.5歲 (0801), 幼潛o既活動對佢地來說是簡單, 而且流程安排亦有點兒粗疏, 我返緊協康, 課堂內容豐富得多, 硬件方面更加優勝,  ...

原來如此~

原來大家都係0801呢!我發覺唔同導師設計的活動是完全唔同的,我地導師玩的主要是大肌肉、手眼協調等,但同事個仔的導師安排的仲有埋認知同自理能力,豐富得多,而且講解好詳細。所以睇你好唔好彩遇著個教法活潑又肯花心機的導師啦!

我家附近都有協康,口碑幾好,可惜時間唔岩。幼潛周六日班加到成200蚊一堂,協康相對來說抵d喎!

請問連續參加數期動腦又動身playgroup的媽媽,每期玩的活動都不一樣嗎?

原帖由 kerkermui 於 09-7-10 16:53 發表

90%導具唔同
但係目的可能差唔多
e.g. 串珠仔 ~  有唔同嘅串珠, 每一期都可能串一次, 但係導具未重覆過~

謝謝,我也打過去問了,我上完幼潛也會報這個playgroup呢!

原帖由 giant_japan 於 09-7-14 13:21 發表

蛋撻
想問下你及你同事個仔現時係邊位ee教? 因我都係上緊, 不過覺得位ee唔係咁好, 所以有點後悔

giant_japan,

Please check pm

有得比較下,更感失望

‹ 上一主題|下一主題