用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將會入讀學之園(日出康城)
go

將會入讀學之園(日出康城) [複製鏈接]

所以我會reg左Cannan先!

知唔知d註冊文件係咪寄返去就得??

我哋都喺藍田返LH喎!

原帖由 calbee6 於 10-5-6 23:54 發表
我個b都會係藍田返LH呀? 不過wait緊 pm轉am, 你個b讀am定pm呀?

你仲報咗邊幾間呀??

原帖由 chichibb 於 10-5-7 18:27 發表

唔係呀, 我知道既時候已經過左deadline, 佢叫我照apply wait左先, 我都係今日先寄form咋, 我個囡係細b(10月), 未有學校收, 聽日會in victoria. 唉, 好驚佢有書讀 ...

我仲未決定搭唔搭校車呀!都未知學校實際位置,如果搭地鐵又要幾耐咁,到時可以參觀學校再算!

原帖由 calbee6 於 10-5-7 23:56 發表
你會唔會搭校車呀? 不過我未知可唔可以轉am班.

如果讀住其他學校先,咪要用好多錢買校服等等囉??

好快又轉學校,亞b會唔會唔適應??

我終於發現細囡有一樣好處!!!!!

原帖由 dada_mama 於 10-5-14 08:46 發表
我同你的case都一樣, 會申請轉am, 先讀屋企附近的學校, 再等LH正式開學.

我地亞b做同學!!

原帖由 wendycnc 於 10-5-27 00:15 發表
今日收到信成功轉讀上午班了

我亞囡0810細b呀!!

原帖由 wendycnc 於 10-5-28 23:50 發表
YEAH。。。
我呀B 0809 的。。。你BB 幾多月架?

我都覺得會有好多人遲d唔要offer!而家又唔使交錢,大家都會留咗位先啦!遲d真係要交錢就有人放返d位出嚟!

Good luck!!

原帖由 ILBC 於 10-5-29 02:48 發表
I think some will give up the place eventually when they have visited the site later or just get used to the existing nursery and don't wanna change again.
Have you got any other offers?
Good luck!
...

亞囡得19個月,漫漫長路!!

原帖由 sleepingbo 於 10-5-29 09:59 發表
介片未?

既然可以有校車由康城站去學校,我估都唔方會近得去邊!!

雖然我都擔心亞囡自己搭校車(佢開學先兩歲咋!),但係我哋住藍田,行去地鐡站又一段時間,去到油塘/調景嶺又要等咁"密"的康城車,去到康城又要行咁耐,你話點算??

原帖由 ILBC 於 10-6-4 21:00 發表
I tried to have a visit there yesterday, it's still a construction site now.  I couldn't get to the site actually.  But I think it's quite far away from the MTR station as I already took 15 mins walk  ...

其實配對都唔算好難,不過平時真係要俾亞b玩下!老師仲有問我個囡邊架係飛機,邊架係船,邊架係車!

而且仲會俾幾張生果相亞囡睇(香蕉、橙、青蘋果同梨),然後放返那樣生果落個籃度!

亞囡o個日好叻,識得答係乜生果!(雖然發音唔係好準!!)
‹ 上一主題|下一主題