用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 聖母幼稚園同學會
go

聖母幼稚園同學會 [複製鏈接]

hi sara 11:

我來了,我囡囡而家成日都話要返聖母,搵嘉嘉同詠旋,不如我地搵日出來玩,比佢地相處下

hI sara,可怡:
唔好意思,而家返工,工作很忙而家先覆,等sara得閒先一齊出來玩,開心啲多人,你地影左相未,17號要交回學校。校車準備好未呀?

sara 11:
等你回來

hi sara 11:
你回;來啦!,係呀放假啦,潁蕎都係返到十七號,佢日日都會在家等到九月,都幾悶我又返工,只好放假帶她出街玩,你地幾時再出來玩一玩。

hi kcpak::::sara 11
我電腦壤左,返工有空才可以上網,現在先可以傾下,返學有咩準備,黑/白鞋有啦,外套呢,星期五要返工,要趕時間,可能坐一陣就要走,返工

你地傾左咁多,我而家先來,日日帶蕎蕎返學真係好熱,蕎蕎黑左好多,我只可以帶返學,真係好想接放學,因為可以入課室看她們坐的位置,仲有呀,今天帶蕎返學我見到唔知係校車定媬姆車,她們真係好小心帶每一位小朋友下車,高班同低班啲小朋友好叻自己下車,有三位大人一個接一個帶到校門前,而幼兒班的小朋友還坐在車子等大人續個續個帶下車去到校門前,你們放心啦!佢地做得好好,你們可以將車牌告知我等我留意下。

hi nanaleung:
這裡暫時有四位都是幼B 班,我的女兒叫蕎蕎,仲有家家同璇璇,計埋你的小朋友,四個,請問你小朋友叫咩名,男仔/女仔,多多指教!

hi 各位!
我對聖母有點失望,上星期隔離屋個小朋友媽咪同我講,(幼兒C班)小朋友的婆婆接放學,老師話佢去左洗手間,咁婆婆咪去洗手間搵個小朋友啦!婆婆去到洗手間門口首先見到一個小朋友行出來,婆婆奇怪唔見個孫,行入去搵啦!點知見到自己個孫底褲除左企住不停哭,真係嚇死婆婆,佢當然立即抱走妹妹啦!佢媽媽打電話去學校問老師,點知老師話佢要帶小朋友放學唔得閒同佢去洗手間,又話嬸嬸點點點,總之就推卸責任,而家個小朋友日日返學都喊,當然啦被人留下廁所,我想問頭一個月唔係適應期咩,點解比兩個都係幼班的小朋友一起去洗手間,又想問佢地咁多學生是否不夠人手,每班都30人太多了,如果係我,一定投訴到校長,太過份啦!

可兒我連續兩天見到旋旋落校車呀,你放心啦,啲嬸嬸都拖到佢地好實唔放,旋旋都見到我,佢見到我都會同我笑,我叫佢叫我都唔叫,只會笑,唔知佢係咪真係認得我,不過又唔見嘉嘉喎,佢係咪坐校巴呢!嘉嘉媽媽))))))))))))?

可兒:
我都好有興趣聖誕派對,((不過你訓唔著都唔洗諗到咁遠)),哈!哈!哈.
好啦有咩可以幫手,首先我地不如出張通告先係咪,睇下有幾多人先決定地點,如果太多就要長細計劃啦!
我報名:上午幼B班    吳潁蕎/媽媽       2人

係呀!我今天先看到,不過唔知幾多點?

可兒:
你囝囝係咪入左表真鐸呀!點解你選這間學校?我都棍知多啲?

各位好呀:
好耐有上來了,你們好嗎?蕎蕎返學都係好開心,佢又係好鍾意陳老師,李老師。不過佢就好頑皮,都會比老師罰,有一個佢回家同我講,佢唔鍾意上英文堂,同同學仔玩,唔聽書比老師罰坐出門口 ,佢都係冇心機上堂,掛住玩 ,

可兒:
中秋節影的相哂好了,你可以pm地址比我OR出來交收呀?

我兩個活動都會去的,到時見啦!

nanaleung:
其實這裡只有三個人,sara 11=家家的媽
                            kcpak=穎璇的媽
                            潁蕎=潁蕎的媽
全部都是上幼B的,你記下啦!

星期四派的兩本書仔唔洗帶嫁??????原本我比蕎蕎自己背書包,但太多書了,我已經係幫佢咩了!

hi sara 11:
蕎蕎夏天的運動衫都係短,蕎又比人高,所以買冬天運動衫時我寫紙仔比老師叫老師比大一個碼我的,其實係未洗都可以拿回學校換,寫紙仔比老師,我隔離屋個小朋友都係咁,

蕎都係咁嫁,一叫佢著啲屋企衫回校佢就會話驚老師鬧

各位:
請問星期五旅行有冇安排/帶咩/食咩/仲有咩做
‹ 上一主題|下一主題