用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 軒官、蘇浙 or 高主教
樓主: Gisele
go

軒官、蘇浙 or 高主教 [複製鏈接]

原帖由 Gisele 於 08-11-25 14:12 發表
除了QC,重可以派去那?

你可上軒官綱址,除QC都多人入聖公會鄧少堅都是band 1英中

原帖由 iwff 於 08-11-25 17:45 發表
軒小一定要讀上午班, 我朋友個仔讀緊下午四年班, 佢話上下午的課程唔同, 上午班深D, 入皇仁人數比下午班多。上午班考完試會派卷,家長可以知道小朋友錯什麼,跟進學習。下午班唔派卷, 透明度低, 好多時唔知阿仔錯在那 ...

我兒子正讀軒下,剛派完測驗卷,當然知道錯什麼,今年入QC軒上有32人,軒下28人,相信也沒有其他小學比軒官入QC多,至於上午比下午深,我也不覺得,上午比下午學生多,所以比率當然上午人數入QC多,

原帖由 kkbbkk 於 08-11-27 14:00 發表
要maintain top 30-50 so as to enter QC has really no difficulties especially the rating is amount Boy's only and the curriculum of Hennessy is not difficult according to what has mentioned in other th ...

幾年前有一位會考10優生出至軒官,好唔好有相信出至學生夲身和家長的配合
‹ 上一主題|下一主題