用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kcm
go

2010-2011 小二俱樂部 [複製鏈接]

最好都係做, 小朋友好難同老師解釋冇地方去.  囝囝囡囡跟學校參觀, 所以寫參觀.   參觀應該最易 !

如果真係冇, 不如寫"其他" ! 例如去公園. 去書展. 去文化中心, 太空館. 博物館, etc, 老師唔會太介意小朋友去那些地方, 但一定會介意小朋友冇做功課 !

原帖由 tramtram 於 10-8-18 17:48 發表
大家好

倒數2個禮拜, 就開學啦, 心情開始有點緊張, 只是我咋, 呀女都不知幾 ENJOY 暑假 (暑期作業都末完全做妥), 想問下大家有幾張 WORKSHEET, 有一份好似寫參加文娛活動, 如果無參加, 係唔係可以唔做呢 ?

...

9/1 只係帶暑期功課, 唔駛帶書!   

原帖由 YeungSiuB 於 10-8-19 15:57 發表
學校網頁裡面七月份備忘第16點有寫。
1.
~ 1/9(星期三) - 3/9(星期五)處理班務,上午8:40前回校(照平日上學時間),下午1:00放學,不在校午膳。
~ 4/9(星期一)照時間表上課。

...

參觀巴士廠未去過woo, 邊到有得參加, 下年留意下先 !

原帖由 tramtram 於 10-8-19 14:37 發表
比妳提醒了我, 有呀....參觀過巴士廠呀.....
(我以為要參加政府部門活動)....

請問大家庭

開學放一點直到幾時呀 ? 打去問校務署話通告有寫, 但我D通告唔知去晒邊.......

...

多謝報料 !

原帖由 tramtram 於 10-8-20 16:59 發表
青年空間.

呀女話好正喎, 好多巴士睇 (新/舊款), 坐係巴士內同巴士一齊洗白白.

校網已有各班班主任姓名 (學校資訊 \ 老師與我), 另九月備忘已出, 可以先睹為快 !

明天開課, 唔知小朋友會唔會唔知醒?

去飯堂午膳係好過係課室食飯, 起碼唔駛成日留係課室. 而且上上落落可能會食多d飯 !

原帖由 fan_cs 於 10-9-3 11:44 發表
係呀, 學校放左三大頁通告上網, 預早睇左, 咁 1/9 都唔洗咁忙亂, 真係要讚下.

下星期會到校做 "膳食姨姨", 協助低年級同學用膳, 諾諾都好高興表示不用在課室食飯, 昨日老師已安排飯堂座位, 仲讚佢地又快 ...

講開食飯, 囝囝去飯堂食, 好似開心d ! 今年三年級係下層, 而且要自己用托盆取飯盒再回坐位吃, 唔似低班將飯盒放在桌上 !  都係時候訓練下佢地.

小朋友在校是特別叻, 好多嘢都做到 !

囡囡唔覺唔覺升 p.3, 想起佢升 p.1, 覺得佢大個女左, 各方面都有進步.

囡囡好開心, 因為佢d friend 都係同一班, 可以一齊玩, 一齊學習, 希望新一年繼續開心學習 !

唔知邊位老師做班主任呢 ?
‹ 上一主題|下一主題