用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: lokyaobb
go

09/10 PLAYGROUP [複製鏈接]

回覆 9# monkey05 的文章

我因為轉左地址,要遲D先收到啊~
咩CAMP泥呀? 內容係咩?ONE DAY CAMP?

回覆 6# lokyaobb 的文章

佢地會唔記得架,我4月尾打左電話同佢講轉地址,佢叫我寫信唔使急,6月先寄信喎~但見而家又寄晒信,俾佢地激死  所以都係拿拿林FAX俾左佢地先~

原帖由 monkey05 於 09-5-12 22:29 發表

咁即係你地未收到信, 真係要打去學校再double check 佢地有無 update 到你地個新地址.

因今次既信係summer camp 同 要交1st sem 既書薄費, 5月22日deadline 喎.

個 summer camp 係 7月成個月的, 分2個session,  ...

真係唔該晒你丫~咁我呢個星期收唔到打電話double check先~ 我都想知幾多錢呀?書薄費,校服同個camp,一定唔平   如果太貴就參加一個session,我老公話playgroup已經係適應,叫我唔好join喎~你pm我再睇下價錢先~

re: summer camp

唔該MONKEY05 PM我,真係都幾貴喎~
我覺得學校睇到我地媽媽既心態,開個CAMP要大家參加,媽媽一定諗要比他人快D適應,好似人上我個BB唔上就跟唔上既心態。 基本上大家報N班都預左開學一齊適應架啦~學校擺明玩野

而我自己剛剛在諗。。。俾咁多$$上(SUMMER CAMP)如果內容好似N班咁,其實係即學前PLAYGROUP,倒不如留返D$$買套有用既教材及書籍俾BB仲好似有價值D又可以用兩三年(有D唔止),因為教材及書籍用得好,一定可訓練品格及英文,都大把選擇啦~

HAHA。。。如果人人唔上,咁學校都冇乎要當九月初兩星期係適應期,咁大家咪無咁擔心自己BB跟唔上別人之餘,老公銀包又可以慳返,一舉兩得~ 唔知大家覺得學校係咪咁?!

原帖由 lokyaobb 於 09-5-15 01:26 發表

其實如果join晒2個session,仲貴過一個月既學費呀,諗落學校真係有d搵笨

我終於收到信啦,睇完成封信後都覺得學校其實想全校同學仔有暑期活動,唔使咁悶LO。而我地N班學校都一次過舉辦埋,HAHA...如果得N班,就覺得學校有D唔合理。報唔報總括來說就睇下大家外面有冇SUMMER PROG,如果有都未必需要報,反正同返學既模式都差不多,又要到九月老師和同學又不同了,又都可能要重新適應。

ANYWAY我地最後決定都係唔報啦~

原帖由 monkey05 於 09-5-19 11:20 發表

咪就係.

haha...第時有學校活動都一齊上來傾下先,我諗日後會有好多值得報既活動選擇,大家都要儲定彈藥啦~

而家距離九月仲有三個月倒,唔知大家既bb點過呢?

我星期四就會陪佢去kidermusik

原帖由 monkey05 於 09-5-20 11:27 發表

好呀.
呢3個月, 呀仔在家hea 緊.

haha...
我仔仔又係咁~攪下攪下都真係十一點幾~_~

原帖由 siwing 於 09-5-20 16:02 發表
My son sleeps at 12 and wake up at 10

回覆 45# lokyaobb 的文章

星期四就去kidermusik,都返左半年,仔仔都聽得明d指示,返屋企又好開心咁要我同佢一齊玩,所以都會繼續返到8月..
你要資料我可以pm你
‹ 上一主題|下一主題