用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 請問有冇人已經收到聖母幼稚園k1的取錄信 ...
go

請問有冇人已經收到聖母幼稚園k1的取錄信 [複製鏈接]

好緊張喔!!!!希望收啦

我今日收到信啦^^上午班

聖母---係傳統的天主教學校 雖然中學係BAND2頭 BAND1尾,但幼稚園的老師好多都係佢地d old girl,好有愛心同nice ,著重品德方面培養,而小學校風都幾嚴,學術方面都算有小小''谷''但就一定冇德x咁勁,(我侄女讀緊P2)都不失為一間唔錯既學校另外,雖然小學現在要INTERVIEW 但校方講明聖母幼生會優先考慮取錄^^希望幫到大家!!!!!

回覆 31# berryme 的文章

係私校但係唔算貴.........

聖母雖然扣左學卷不用交學費 但我相信大家並不是因為這點才報讀的吧 聖母亦收左我囡囡am class,同時亦有2間offer喺手,一間係培道,一間係啟思,但我會比囡囡入讀,因為本人身邊亦有不少公務員子女讀緊,我只係想講 interview當日我都見到唔少新移民,但唔通學校就唔需要唯持學校既聲譽?我相信有這麼多年的辦學經驗總會比較吧,大家當初都係因為口啤而報讀,但當interview完 為什麼大家都會覺得學校會收新移民的子女呢???(個人意見,有得罪之處請見諒)

回覆 68# LittlePigmom 的文章

Agree!!!!!
‹ 上一主題|下一主題