用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
樓主: GAT
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

好多人都話parents meeting唔計分. 我朋友個女舊年去in, 父母都冇join parents meeting, 但女兒都入左vic. 所以今年我都冇join呀.

我只in了兩間, 但真係覺得victoria幾好, 好準時, 初初又俾d玩具小朋友warm up. 我老公陪個仔入去都話個仔玩得幾投入. 我冇見過有小朋友in到喊.

我去另一間有少少早到, bb想先去sir下滑梯都未sir到便立即被叫名了. 不同項目分別在3間房進行. 老師好似有d趕咁. 阿仔未warm up便完了一part, 傻下傻下, 亦有試過在一間房覺得"未玩夠"唔肯走而喊呀, 都有其他小朋友in到喊. 雖然老師校長都好nice不過就冇去victoria咁舒服.

回覆 27# yipbebe 的文章

下? 留俾pg的學生? 兩者真係有關連架咩? 我地排左年幾隊都未入到pg!

應該間間分校唔同, 我記得凱帆校好似係$4200幾

原帖由 bbAvalon 於 10-3-18 14:17 發表
anyone knows how much is the monthly school fee of victoria now?

想請問下如果pn收左, 係唔係k1就洗唔洗再報再in?

wa, congratulations!! now wanting to leave office asap and check the mailbox!!!!

原帖由 YM2008 於 10-3-29 13:24 發表
yes, I received offer letter this morning.

我都係收左2,4下午班. 當時係冇得揀返兩日定三日的. 我只小試報了兩間pn, 另一間reject了, 所以多數都會返, 希望k1時真係可以直升唔洗煩. 得兩日同埋係下晝, 真係最唔favourable的option, 但好過冇.

原帖由 ganen 於 10-3-30 16:23 發表

我地報考君匯港分校,無去家長會,收了入星期二、四下午班。但因有另一間學校收了,所以應該不會入讀。

我都係冇去group discussion同埋冇上vic的pg

我識人的小朋友收了hg mon-fri am class.

原帖由 ema 於 10-3-30 18:56 發表
Any accepted to Victoria (Harbour Green ) PN and Mon-Fri class?

唯一分別係返pn的時數長d囉......

我個仔收左hg的2,4下午班, 老公都叫我認真考慮好唔好俾個仔讀, 因為驚整亂晒佢個生理時鐘. 不過我覺得橫掂冇其他offer, 入了pn又可以直升k1, 當攞張入場券都好丫.

原帖由 mirage2007 於 10-4-1 17:54 發表
真係唔係好明點解PN都仲要分1,3,5,同2,4班,咁同返PG有咩分別?
‹ 上一主題|下一主題