用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 白忙一場?
go

白忙一場? [複製鏈接]

我case差不多, 今年9月我個女讀k1, 弟弟讀n班...其實一個人對兩個小朋友真係好頭痛, 不過, 其實個小朋友放學回來, 吃午餐再午睡, 餘下時間在家跟返全日放學回家的時間都係差唔多, 再者, 你個大b其實都懂事...佢明白工人要照顧小b, 未必能全心照顧佢...你不如趁現在還有時間多d train大b自己照顧自己, train佢獨立小小...到時就唔洗咁煩, 正如莊生bb話, 咁難得考到你又放棄, 日後怕你會後悔, 而且你仲有一個小b將來要讀書, 佢唔多唔少都可以靠大b入到好學校...現在出世率咁高, 競爭愈來愈大...到時要入好小小的學校或名校可能仲難...加上小朋友interview時的表現亦好難講, 如果撞正唔肯出聲咪無行?? 你要三思呀!!!

原帖由 Bcat 於 09-1-16 11:31 發表
其實,讀全日幼兒園同培正/sc既結果(3年後)係咪真係好大分別? 定係殊途同歸? 我真係唔sure!

因我仲有個細b, 大b返k1時,細b得1yr,我又要返工,真係驚屋企得1個工人搞唔掂兩個!!

所以...好頭痛!! ...

I want to know how many school did u apply??

原帖由 foggyao 於 09-1-16 22:42 發表

你就好啦,女女越in越好,我女女係11月中b,佢就越來越差喇! 最慘心水學校就最尾先interview,之前都係想女女吸收經驗,點知而家佢一去到呢環境,就完全唔睬,唔望人,連間單問題都唔肯答,但一離開間學校問佢,佢又會答你!!  ...
‹ 上一主題|下一主題