用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田圍呂明才小學澳洲遊學團「掠水
樓主: kiov
go

沙田圍呂明才小學澳洲遊學團「掠水   [複製鏈接]

我朋友係沙呂PTA, 見佢成日post 小朋友每年參加學校各種活動同遊學團, 活動好豐富, 班家長超like 自己間小學, 不過唔知今次事件是否已證事有問題呢??

回覆樓主

見朋友改曬紫絲帶,出曬報咁支持校長、幾愛學校。學校好係一件事,校長公款處理手法不當又係一件事,真係不可能撈埋一齊講。
其實...如調查結果和報導說的一樣,對呢班PTA家長今天所做的「支持校長」行動都是一個打擊!

mcl203 發表於 18-10-6 13:05
唔係瓜,管理人唔識處理學校行政? 問下校內會計好喎,理應佢有足夠專業智識,實報實消是常識吧~~~
...

咪就係呢D係常識,作為一個校內最高決策人竟然會犯上一個咁低級嘅錯誤?

AgapePa 發表於 18-10-6 23:59
有校監撑,又有家長支持,你都話查幾年,真係做到退休都得

剛剛看生果報時,無意中看到有人在留言版上帖出的一個幾年前在EK的帖,內容係當時有沙呂家長對校長安排招標和安排校車的不滿⋯⋯
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2407720

subb 發表於 18-10-9 10:08
嘩, 里單花邊已經去到16頁啦 !

睇怕有怕花..時間去追 ! 
咪有見喺FB點都要表示支持吓! 早幾日仲新一屆PTA委員..學生一日在讀, 做樣都要啩.

manmonster 發表於 18-10-10 09:48
回覆 AgapePa 的帖子

我認為,教職員的私人感情生活,倘不影響學校和莘莘學子,其實與公眾無關。

Agree!
‹ 上一主題|下一主題