用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 浸信宣道會呂明才小學2011入讀小一家長
go

浸信宣道會呂明才小學2011入讀小一家長 [複製鏈接]

原帖由 AuKarl 於 11-6-15 13:00 發表
我有去過新學校, 是由九龍灣地鐵站行去學校, 大約 8-10分鐘. 我見到有架綠色小巴 (好似 83號) 是經學校門口.

83M是由牛頭角街市至彩虹MTR
83A是彩虹MTR至彩福
睇吓住邊頭, 就搭邊架

我搵左好耐都搵得很少人提這間學校, 又唔識觀塘區學校, 都係搵舊同事和朋友問吓, 周圍左找右問, 上敎育署D網頁, 只見到呢間學校的三四五年級各只有2-3班, 都担心過.

都多左你地講咋, 老師好, 校風好, 我信心大左, 我果女是小二插班生, 佢都鍾意這間, 女仔有兩種顏色夏季校裙揀, 佢話兩種色都要, 女仔都是貪靚

原帖由 whl180169 於 11-6-23 10:56 發表
HI!兩個色ge校服係咪有分高年班同低年班+???

我之前都咁諗, 我剛收到通知7月2日買書簿和校服, 校服單上寫住可揀其中一色或同時買兩種色, 到時去到學校問問先

Hi, 好耐未上來談談, 現在先知道明天小一新生返校, 插班生未見有通知預早返校, 唔知道小一新生返幾多日適應日?我記得以前舊校返兩日

要成個鍾先返到學校,小朋友咁咪好辛苦, 住得近D會好D, 本星期五小朋友開學, 好開心果日來臨,   新生適應日D小朋友覺得點呢 ?

唔該晒你, 今天阿女都提過我, 星期四返學, 你個女是否細月份女, 多d講俾佢知, 學校好好, 可以識到新同學仔, 大哥哥大姐姐會幫佢.
‹ 上一主題|下一主題