用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖安德烈小學
樓主: 法子
go

聖安德烈小學 [複製鏈接]

Re: 聖安德烈小學(net40)

我囡囡都係1st choice 入到, 請多多指教!

今天到學校看過, 還在趕工.
分2座但是中間無有蓋通道.

請問有沒有之前的Link? 即學校照片及校章那條. :wink:

嘩! 跨區揀只得10個位. Congratulation!

我囡囡叫Highton,都係獨生囡.

無講要交書費雜費, 但可能要交堂費.

lamsuetwai,

Yes.

請問知不知有沒有其他K3A同學入到?

lamsuetwai,

我跨網選嘉勒撒聖家(九龍塘),但失敗.
本區又因女仔不能選英華.
已經遞信聖家, 但應該希望不大.
聖安德烈應該不錯.

lamsuetwai,

我不想囡囡P2插班入聖家, 因又要再適應, 又驚她不願轉校.

仔仔是否已決定St Andrew啦?

lamsuetwai 寫道:
小二果

我朋友本區第一志願派了聖x, 開心到不得了. 如你真是很想入, 聽說 p. 2 易入些, 因可考,  p. 1 你比心力 train 你女兒. 明年考 p. 2.  同班的 丁xx, 你認識嗎??, 聽佢mami說佢姐上年都考到 p. 2, 我想 丁xx, 應該直入 聖x.

p.s:  x - 不懂打中文, 丁xx - 因忘記及不想公開

lamsuetwai,

先多謝邀請, 仔仔7月幾號開生日會呀 , 因7月搬office及要安排購票活動, 不知時間可否配合.

法子,

你囡囡小一時應該較為輕鬆及容易適應, 因為幼稚園教高一級. 我擔心我囡囡唔習慣, 因現在學校樣樣照顧週到, 教學課程一般. 到時真要加油及辛苦D啦.

lamsuetwai,

請問在那裡找到每班人數資料?

小學概覽及EMB都唔覺有St Andrew's 資料.

lamsuetwai 寫道:
法子,

我看教署的小學資料, st. andrew 應是 32 人一班, 對嗎?

剛上了瑪利亞堂中學網站
pls click here
瑪利亞堂中學

St. Andrew & St. Mary Church 好似兩校共用校園, 3/6看過, 原以為都是St. Andrew.

若中小學共用校園(即操場, 花園), 好像不太好.   

今日再去地盆看過 :cry:
-St Andrew's已有校名於學校外牆,學校位於天橋側, ST Mary Church 側還未有。
-以大門梯級看,St Andrew's 較冠冕,St Mary Church似有點小家。
-兩校中間仍未有任何分隔。

兩校網站的虛擬大樓,與興建中的兩座建築物一樣,而St Mary Church 位於西九龍深水

嘩!幾日無上BK,睇

**716 飯局團**
7月16日拿書及校服後到附近酒樓/餐廳食飯,傾傾計,小朋友互相玩下
取書時間為 9:00-1:00pm
飯局時間:12:00
地點:暫定 明星酒樓
========
(請自行填上名字 & 人數)
法子----- 2大人+ 囡囡 共3人
lamsuetwai------2大人+ 仔 共3人
楊莉緯媽咪-----1大人+仔 共2人
Jack&Jill ------2大人+ 仔 共3人
小二果-----2大人 + 囡囡 共3人

81K

深水

好似無巴士

法子 寫道:
i see...81k
有冇巴士架?

Re: 聖公會聖安德烈小學

各位媽咪:
請問是否取消

lamsuetwai, 法子

唔好意思, 29/8家長會後唔得閒.

甘你 8 月29日家長會後得唔得? 我, 法孑及zimba 都得.
yenyen, 太空人ma 得唔得呀?

lamsuetwai,

唔好意思, 忘記給你.

生日會辦得很成功, 呀囡玩到唔願走. 仔仔表演很好, 又有趣.  

請check pm.

My daughter too.

YANIP 寫道:
Dear all,

mine is 1C, cheers.  

06年9月P.1
=======
Beautyyenyen-----仔仔 ----- 1C
Zimba-------------仔仔------ 1E
楊莉煒媽咪---------仔仔------ 1F
法子----------------囡囡------ 1C
小二果--------------囡囡------ 1C
lamsuetwai---------仔仔------ 1F
muimui2005--------仔仔------ 1D
YANIP --------------囡囡------ 1C
ymkc0930--------- 仔仔------ 1B
袁太(冬菇頭朋友)---- 仔仔------ 1F
mandybau---------- 囡囡------ 1A

06年9月P.2
=======
jammytsoi-----仔仔---------2E
Marskat-----仔仔

06年9月P.4
Mankind-----仔仔

女仔多數在C班.

法子,

剛看到妳的註冊日期是70-01-01.
‹ 上一主題|下一主題