用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖文德天主教小學 聖文德(鳳德)英文班會很難嗎?
樓主: waterning
go

聖文德(鳳德)英文班會很難嗎? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi waterning,

小女都讀緊英文班, 會升 P3, 暫時都ok, 不是太難.  你小朋友是否已被取錄啦.

原帖由 waterning 於 11-7-18 10:47 發表
PUSH

醒目開學勳章

我囡囡都係讀local幼稚園, 仲係好淺果隻, 沒有默書考試, 佢未讀小一時連apple都唔識串, 其實我初初都有D擔心架, 不過到小一又ok. 其實小朋友D潛能係好大的, 千萬不要低估佢地的能力呀!

初小D常識都係圍繞我地生活上D知識, 內容不算深, 只是用了英文來教, 所以不算難.

不過小學階段女仔D成績普遍係會比男仔好D!

原帖由 waterning 於 11-7-18 15:22 發表
未有電話通知嘎,不過自己擔心。你小朋友系米英文幼稚園畢業嘎?我其實最擔心系常識科

醒目開學勳章

有架, 舊年&今年都多有2個男仔轉番中文班.

原帖由 waterning 於 11-7-18 15:29 發表
其實我想知有沒有人真系適應唔到要轉班嘎?呢個也是我擔心的原因之一

醒目開學勳章

我果時係寄信比我的, 跟住要簽回表示你接受呢個offer的, 學校有冇話幾時會有 result 呀, or maybe you can call the school to check it la.

原帖由 waterning 於 11-7-20 19:47 發表
吾知几時會通知呢?系咪電話通知嘎?

醒目開學勳章

Hi waterning,

恭喜晒

沒什麼要準備呵, 好好享受入小一前的暑假吧.  上到小學就會忙好多啦.  Enjoy

原帖由 waterning 於 11-7-29 11:38 發表
請問有什麽要準備呢?

醒目開學勳章

superyen,
OH, 囡囡沒大礙嗎, 祝她快D好番晒, 身體健康.

原帖由 superyen 於 11-8-25 21:58 發表

yiuyiu730,
女兒身體出了些問題,將會入院造手術~所以會停課~
妳囡囡是否有參加小沙翁?我見子卉媽媽說女兒第一日回家就說環境惡劣xd...因為都好嚴格和第一天無小息...~ ...

醒目開學勳章

Hi superyen,

噢! 咁你呢段時間一定好擔心, 好心痛喇  你同囡囡都要多D休息呀.

原帖由 superyen 於 11-9-1 18:20 發表

TungTungB

女兒要造手術,手術後要休養一段日子,她要造的是心臟呢,怕早回校同學仔不小心撞到會好麻煩...

謝謝妳的祝福
‹ 上一主題|下一主題