用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 有冇家長昨晚去了祟真幼稚園的講座
樓主: swis
go

有冇家長昨晚去了祟真幼稚園的講座 [複製鏈接]

我重未去個talk(今個星期去).
見到你地話有好多課外活動, 甘請問午飯時間點呢?
如果活動後才吃, 小朋友未必頂得住.
要家人去送飯定係學校會安排?
thank you.

原帖由 silvia_ng 於 10-7-8 23:52 發表

我小朋友冇係外面補習的, 又冇學其他課外活動, 只有填滿放學在校學的活動。
女女星期一體操, 二四中國舞校隊, 星期三操作式數學, 星期五跆拳。之後放學返屋企就係食飯, 訓覺同埋玩囉。 ...

Hi Silvia, thank you for your reply. 昨天老師都話最好比小朋友一d 小食, 等佢可以上放學後的活動之前食.
你囡囡上咁多活動, 又幾好喎.
其實d活動貴唔貴? 收費大約幾多呢?
thanks!

原帖由 嘻嘻 於 10-7-9 00:55 發表
入學申請程序話明先要上簡介會,咁咪即係無上就唔駛報名!!
http://www.ttpskg.edu.hk/it-school/php/webcms/public/index.php3?menuid=4&refid=458&mode=published&nocache1278607951

不如打電話試下問下, 話宜家至知有簡介會, 問下可以點做?
電話: 2777 3679

有無媽咪仔女讀祟真國際班?
想知如果讀國際班, 之後如果轉讀主流小學有無問題? 小朋友會唔會好辛苦呢?
thanks!
‹ 上一主題|下一主題