用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 想買Kindle比阿女,大家可以分享一下嗎? ...
樓主: Eat_Sleep_Play
go

想買Kindle比阿女,大家可以分享一下嗎?   [複製鏈接]

11月感恩節經AMAZON買KINDLE有折, 加埋集運幾十蚊, 都平過香港買.

另外, 也可以考慮係7月登記做PRIME MEMBER, 因為7月會員日仲平, 剛剛介紹咗三個同事係7月買經日本AMAZON買咗32G KINDLE PAPERWHITE, 連埋運費$700多少少, 超抵.... 但記得一個月內取消返個PRIME MEMBER, 否則會員費都幾貴.

Olympian 發表於 18-8-21 11:29
剛看了博客來的電子書是epub 檔,可在手機,平板睇(壞眼)或kobo reader閱讀 ,Kindle 開不到的。Kindle用mo ...

其實有免費SOFTWARE叫calibre 可以DOWNLOAD到電腦來轉換EPUB 同MOBI FORMAT.

由EPUB轉做MOBI FORMAT後存到KINDLE睇, 所以應該都唔大問題.

台灣人仲教人登記中國AMAZON買平書, 再把簡體字轉繁體字看:-
https://www.newmobilelife.com/2018/06/17/kindle-sim-to-trad-chinese/

gigayan    發表於 18-8-21 13:59

bobbob 發表於 18-8-21 12:29
以我所知博客來嘅電子書無得dl,只可以用app或web browser online睇
博客來的電子書是什麼FORMAT, 我也不知道了.

只知EPUB FILE可以很簡單地轉換成MOBI 放到KINDLE看.  

‹ 上一主題|下一主題