用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 港大同學會面試2017
go

港大同學會面試2017   [複製鏈接]

Ern 發表於 17-9-10 22:04
3日的面試終於完結。學校好快手,好快已經會有first in result。等家長唔洗心掛掛。
...

請問什麼時候會有result?

我仔仔週五早上in,in完都問不到他in左什麼?只說好玩好開心,問題都識答。。。

我現在都都平常心隨他了。。。真道優才衰左之後都沒有太大期望。。。畢竟都是超額認購50倍的遊戲,只能聽天由命,隨緣。。。。

cici_hwang 發表於 17-9-19 08:49
Received a email this morning, fail...feel better now

出局+1

little_alice 發表於 17-9-19 09:12
收到email, 10月9日先2nd in

都被ject左三四間,我們家長都開始習慣。。。

但,小朋友才剛剛開始知道in小一是一個什麼樣的遊戲,剛剛進入狀態,就要告訴他們被reject,這是多殘酷。。。唉

現實無奈,只是小抱怨一下,莫怪!

Charlotte_mom 發表於 17-9-19 09:29
千其唔好有reject呢d唸法,5千幾人報,學校只能收120,就係咁簡單。
過到關嘅,恭喜晒,祝有心入讀嘅繼續 ...

同意的。我同我老婆已經調整好心態了。。。不過小朋友是莫名其妙被reject,中午放學都唔知點樣同佢講好。。。。
‹ 上一主題|下一主題