用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學校是否歧視我兒?不敢想……
樓主: Aasiya
go

學校是否歧視我兒?不敢想…… [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+cloudwingwing+於+13-11-13+

原帖由 Aasiya 於 13-11-13 發表
多謝各位媽媽的回帖,你們有的安慰,有的提醒,有的鼓勵,有的攪笑…………這條路很艱難,but we are not a ...
我有朋友老公是黑人,他的兒子沒有被岐視,有好學校收。但他朋友𠒇子則不幸(黑人mixed),11個月in pn,被問各種水果名稱,一個唔職問第二個,問左約五種。另在一籃玩具,問口渴時應拿什麼出來,佢當下覺得老師是玩弄他們,好有被侮辱的感覺,好想立即離開。所以我相信有岐視存在

引用:Quote:lui+發表於+13-11-13+23:35+我有朋友

原帖由 Bbpa 於 13-11-14 發表
其實依家好多間pn都考生果...口渴...肚餓...等問題,加上依家d學校甘多applicants,好多老師都寧願拿拿淋in ...
Well, 得十一個月大,我個人認為無可能撘到,在一籃亂哂的玩具找應該要的水杯?in kg就可能撘到。

引用:Quote:原帖由+Bbpa+於+13-11-14+發表其實依

原帖由 lui 於 13-11-14 發表
Well, 得十一個月大,我個人認為無可能撘到,在一籃亂哂的玩具找應該要的水杯?in kg就可能撘到。

...
問生果係要你搭是什麼生果,不要選什麼是橙、萍果。或者有小朋友可以做到,但我想像唔到11個月大要做到

引用:Quote:原帖由+Bbpa+於+13-11-14+發表其實依

原帖由 lui 於 13-11-14 發表

...
問生果係要搭是什麼生果,不要選什麼是橙、萍果。或者有小朋友可以做到,但我想像唔到11個月大要做到

引用:Quote:原帖由+lui+於+13-11-14+發表Well,+

原帖由 xoshan1025 於 13-11-14 發表
點解唔大d先申請呢?至少一歲半啦!說到底,老師唔會分你幾多個月,只會分做到同做唔到!當然學校都有d問題 ...
我個女十月b,去年interview pn 時都係12個月大,有問題嗎?interview 時間是學校安排,有得 delay?

引用:Quote:lui+發表於+13-11-14+07:13+問生果係

原帖由 happytummy 於 13-11-15 發表
我覺得所以小朋友都可能用同一堆問題, 11個月大嘅bb唔識答啫, 但其實大佢幾個月嗰d可能已經識答, 所以唔認 ...
可能吧。

‹ 上一主題|下一主題