用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 40校網大抽獎大家點排位
樓主: yuenedmund
go

40校網大抽獎大家點排位 [複製鏈接]

yuenedmund 發表於 13-10-28 22:06
大家不妨比下意見
我上年是這樣排位...愛德..大坑宣道...聖安德烈...基福...聖多馬..深小....嘉靈...荔天....拹和....旅港開平因我住石硤尾首選唔使搭校車,另排前的熱門學校不可太多,唔係1個唔好彩就派左唔知第10幾20志願就慘...最後我派左去大坑宣道,而家讀得唔錯,阿女返學好開心,暫時功課唔算太多,計埋改正,背書,默書溫習都係5~7樣左右,不過數學佢地會教快4份1至半個學期左右,另外我姨甥女派左深小,佢冇叩門,姨甥女1去到睇到間學校勁鐘意,功課1天8~9樣,中文成日要背古詩,要讀英文報紙練表達能力,當然係老師抽籤出黎啦.....

以上只是的個人經驗同埋分享...不喜勿插.....

回復 ymnhappybaby 的帖子

石硤尾附近有5間 band 1中學....每間小學都有 band 1 的學生....所以要看自己的小朋友谷唔谷得,唔係入間熱門都冇用...>.<

回復 ivypooh 的帖子

最心儀的熱門擺1~2間,方便唔得去叩門,2.3.4.次選....如全擺熱門唔排除會死好慘...>.<這時保守做法

回復 ymnhappybaby 的帖子

津中不錯....直資/私學1般

剛發表的只是個人意見.供參考.........good luck...!!

回復 love_kari 的帖子

大班33人......老師都幾有愛心.....

回復 skyrobbe 的帖子

我係其中個1-1-1都冇得 in ......@@

回復 poksi 的帖子

2間都唔錯架....不過聽講聖紀文好谷..
‹ 上一主題|下一主題