用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2009-2B班同學仔請進>>>
樓主: kit-long
go

2009-2B班同學仔請進>>> [複製鏈接]

我們的兒女是:
Kit-long:     Wong Kit-long

Ginger2007:     Alison
David:
Zeckany:     Tiffany
KingYiBaBa:
pearlkam:      Shalom
ISAACBA:     ISAAC

請問各位2B Dad / Mum,

下堂帶香港建築圖片10 PCS 3R , 4R

是否一定要10 pcs 那麼多?

thanks

原帖由 David媽 於 09-9-11 19:30 發表
11/9 功課

中: 1.作P.4-5 改
      2. 閱(2) + (對) 14/9 交
      3. 詞1, 2 改 (4)
英: 1. Design (My Dread Job)
      2. G P (1)
      3. Oral 1-10 on 17/9
數: 1. 良中期測 4 頁 + 對
      2. 作 P19, P2 ...

Hi, pearlkam,

請問常作3.1 是否即只做第三課第一部 (貼子)?

Thanks

原帖由 pearlkam 於 09-9-21 19:25 發表
21/9 功課
中: 29/9 交26週 5,6 (對)
英: 1. Smart p.36,37 Ch.15
      2. GP(1) corrections
      3. revise Dict + Sup(1) Vocab
數: 1. 29/9 測至15
      2. 良p.32 + 對
        3. 作.23,24
其他:常作3.1
       ...

Dear 3b,

我是 Isaacma,  好開心可以 keep contact,Isaac 星期六晚發燒,今天下午退左,但仍有咳.
妹妹六個月大了,妳真有心.

Jacob 有沒有講上游泳時有什麼問題/困難?Isaac 24號要上,希望可提醒佢. Thanks

Isaacma

原帖由 3b 於 09-9-21 20:24 發表

ISAACBA,
囝囝話Issac今日病了, 沒有上學, 希望他快些好番. 妹妹好嗎? 現在幾大? 請代我問候Isaac媽咪.

Thanks pearlkam !

原帖由 pearlkam 於 09-9-21 20:53 發表
Thanks kit-long!
ISAACBA, 常作3.1應該為:第3冊,第一課!
謝謝!

Hi, 3b,

唔該妳講咁多游泳堂情況比我知.

Isaac 今天仍有咳, 我想佢休息多d 所以沒返學.

Isaacma  

原帖由 3b 於 09-9-22 18:29 發表

Isaacma,

妹妹已經6個月, 一定好好玩喇 ! 囝囝今日想搵Isaac玩, 但是他沒有返學, 今天好些了嗎?

有關游泳堂的問題, 因為沒有家長義工幫手(學校沒有通知), 小朋友要自己搞掂, 泳後沒有時間沖身, 有小朋友 ...

3b,

2B 明天才上游泳堂, 但 Isaac 未好晒, 多數唔游.

另外,  請問邊位可提供 22/9 詞語2.2 是寫那6組?

Thank

原帖由 3b 於 09-9-23 17:49 發表

Isaacma,
唔使客氣 ! 你們今天上游泳堂的情況如何?

Hi, kit-long

Thank  you very much !!!!!

Isaacma

原帖由 kit-long 於 09-9-23 19:13 發表
ISAACBA,

中:1.極
     2.考試
     3.幫忙
     4.慌忙
     5.膽子
     6.扮鬼臉

ISAAC放假前帶了一本中文百科全書回校準備還,
但放假回去後發現不見了,老師說要賠錢,寫了字條
給班主任幫忙查一吓又冇覆,未還到書又唔准借新
書,做唔到讀書報告.

阿仔唔識問同學仔,2B家長們可否幫忙問一吓仔仔
女女有冇見過本書???

百科全書

原帖由 pearlkam 於 10-1-7 21:00 發表
Shalom 都知道Isaac在校找書。
希望他找到。

pearlkam,

Shalom 好有心, 7點打比ISAAC 問找到未.

各位家長, 如你們的仔女有百科全書的任何消息, 請即告訴我們.

謝謝!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

原帖由 ISAACBA 於 10-1-7 23:57 發表

pearlkam,

Shalom 好有心, 7點打比ISAAC 問找到未.

各位家長, 如你們的仔女有百科全書的任何消息, 請即告訴我們.

謝謝!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

書名是新雅21世紀彩圖百科

原帖由 kit-long 於 10-1-9 22:04 發表
8/1
中:作改
    15/1 26週ex1-2

英:smart 26-27

數:作p.18+改

上綱有通告.

***我問傑朗沒有見過本書***

Thank you !
‹ 上一主題|下一主題