用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 其實主流名校
樓主: piukei
go

其實主流名校 [複製鏈接]

現今接觸英文多咁多 (compare to 70s-80s)
好多小朋友唔使等到畢業, 都後能跟外國人用流利的"conversational" english 溝通.
而家好多kinder由2歲PN開始有NET教, 點會溝通唔到...

好耐以前有同学屋企join左個student exchange programme, 咁個oversea student 就住响佢屋企一個term.
我仲記得係好靚仔既澳洲仔!!
唔知而家仲有冇呢D programme, 咁咪慳番幾皮野, 分分鐘仲有$$收返!

咦! 頭先search UK website, 原來UK請nanny around Live in £300 - £400 net per week 即 around $16k/per month.
http://www.eden-nannies.co.uk/en_country_nannies.php
會唔會平過印印+ NET段鐘計??

原帖由 小曳人 於 11-4-7 14:10 發表

我覺得係保母先真!

接待交流生, 有無好介紹?

原帖由 overview 於 11-4-8 14:09 發表
我都係講吓笑姐, 你肯搵人做代父母, d 鬼都唔肯啦 !

其實講真, 讀傳統學校d小朋友放完學都唔會有太多時間玩,擺過陌生人係屋企始終唔多方便.

大家可以諗吓接待d交流生, 提供免費食宿, 可以慳番d錢出去搵net 操oral. ...
‹ 上一主題|下一主題