用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 你地小朋友食了兩天午膳有何評價?
樓主: wensi
go

你地小朋友食了兩天午膳有何評價? [複製鏈接]

你地小朋友有無講?

有無lunch 義工姨姨係度?你地知唔知?

1    0    0    0

原帖由 csk家長jj 於 09-10-5 23:01 發表

我仔仔話第一日唔合格,D粉好硬,好多同學都話好難食!
今天就好好味,人人都吃得乾乾淨淨。

我仔都話第一日超難食.

我仔唔知係咪想我煮飯佢帶, 佢話今日D 飯都好難食, D 汁同D 肉有怪味好鹹wow! 問佢食左乜又up 唔出.

都係唔好心軟住, 佢都唔簡食好易話為ga! 上兩年無投訴過ga!

原帖由 MimiCactus 於 09-10-6 09:42 發表
第一日, 囝囝話好差, D食物生既.
第二日, 囝囝話好好味, 咖哩汁甜甜地, 叉燒又好好食, 椰菜都得.  所以食晒, 但佢好嬲, 食晒都無貼子.

D食物生既................係通粉定係d 肉生?
唔怪得我仔星期五腸胃炎, 又痾又嘔啦!

原帖由 MimiCactus 於 09-10-6 13:40 發表
囝囝話D菜生既, 煮唔熟.

希望會好d 啦! 要帶飯, 我要5:30am 起身, 諗吓都想死同好有壓力.

原帖由 csk家長jj 於 09-10-7 22:53 發表
我仔仔開始懷念帆船了
他說這兩天午膳的味道已不太好,今天第2輪的飯餸更是涼的
為了學生們的健康著想,希望維他能將食物的温度保存得好D,以免細菌繁生。 ...

我有朋友個仔之前係用我地依家lee間, 評語唔多好, 佢仔食成年都係投訴唔好食.

我又問過d 義工ee, 佢地話d餸用左味精, 小朋友食完係咁飲水. 唔知係咪? 自己又返工無時間去學校幫手.我仔這兩天都係講食左D 飯就算.   

所以大家記住,下次轉飯商請假都要去試食, 影響實在太大.

原帖由 mabel_yu 於 09-10-10 00:47 發表
我個女話第一日d通粉好硬...D送係唔好食...唔明點解小一食嘅野會係"辣" ??? 小朋友可以點食呀? 唔知,,,而家想做LUNCH義工,,唔知可唔可以呢?  

可以做LUNCH義工, 你同你班代表講or call 學校問佢地會話你知搵邊個.

我仔話d 咖哩汁唔辣ga!星期四個日, 我仔話ok, 我問佢食乜 又係咖哩, 但係係魚旦. 其他唔好味.

我打左俾飯商投訴d 野難食, 叫我俾d 時間佢改善wow!

原帖由 MimiCactus 於 09-10-15 14:03 發表
囝囝(小一)一直投訴D菜好生, 好難食.
星期二 (十三號), 佢無食午飯, 佢寧願捱餓, 亦不肯進食.
上幼稚園時(K2&K3是全日班), 他在學校食午飯是無問題, 仲成日讚肉餅, 椰菜好好味.
平時, 煮得幾難食, 佢都會應酬下食 ...

我個仔就好似你仔一樣, 係企出街唔太好食, 都會食張就下. 我仔講佢食左D 白飯, 偷走唔俾D EE捉到返去食過.

你地有無msn? 我有維他付責個個人個tele no.

原帖由 csk家長jj 於 09-10-16 00:01 發表

我仔仔都話好難食,見到咖哩都怕怕mouth:" />mouth:" />幸好我個肥仔多「肉地」,吃少D當減肥
我仔仔見到有小一生唔肯食飯,有一位好有愛心的老師慢慢又氹又「喂」,最後,小一生食多了5匙。
如校方安排家 ...

你地有無msn?有d 野5可以係度講得太白.

原帖由 mabel_yu 於 09-11-5 00:06 發表
係啦,,,我個女,,,只係食白飯...都唔知點好???? 可唔可以想想辦法呀? pls help our lovely babe.....  

叫我俾D 時間, 你改好先搵我好過.  我他食左半個月無食啦! 盛左14日未食ge 俾左飯卷我, 無帶飯就攞卷去換飯食, 可以用到明年6月.

我而家朝早早多半個鐘起身煮飯佢帶.  我買3格飯壺, 最底個格入熱水可以保溫好d.

你要唔要電話?

你地小朋友星期一食完學校d午膳有無事?

好似班班都有人痾嘔。

有d班3個 6個勁ge 成十人以上.

簽左兩年約

原帖由 catherinepang 於 09-12-19 13:57 發表
亞仔都投訴飯唔好食. 又無款選擇,又貴. 宜家重中埋蕉tim. 做家長既可以點做 ? 有無咩可以做到 ? 唔通真係要個個自己帶飯 ?

所以我仔自己帶飯, 我怕我仔個lunch box 壞多. 估唔到.............

原帖由 sandylam 於 10-1-15 09:57 發表
我阿仔不嬲帶飯, 佢話之前佢果班得3個人帶, 而家一張枱(6-8個)坐唔晒, 家長飯果邊熱鬧左好多. 佢話個個同學仔都成日睇下人地有咩餸.......隔離飯香....

...

不如講吓你地煮d 乜?

有時諗到頭都爆,送飯都易煮少少. 一早帶好多菜都唔煮得.

蕃茄蛋
吉野家牛肉飯, 汁分開放.
通粉,湯分開放
節瓜/椰菜/翠玉瓜 炒肉片/鷄柳
蒸肉餅

‹ 上一主題|下一主題