用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 小二 ~ 2010 至 2011 交流區
樓主: MimiCactus
go

小二 ~ 2010 至 2011 交流區 [複製鏈接]

原帖由 MimiCactus 於 10-11-4 12:41 發表
各位小二家長, 有耐無傾啦.....就快又測驗啦.
我估常識科測驗會問:
智利鑛難
世博展期
衛星-嫦娥二號
廣州亞運
旅行團人質事件 - 那個國家

大家重有咩心水? ...

自己入去睇 9/10/11月2010年

http://www.baby-kingdom.com/?uid-50509-action-viewspace-itemid-82067

原帖由 Funny 於 10-11-18 09:45 發表
係呀, 我地班都係呀 (1年級) ! 成日無啦啦做左評估我地都唔知, 到派番要家長簽名至知。乜以前唔係咁架咩?  其實我覺得今年好似唔同左, 之前都無聽d家長講暑假csk已經要d學生讀定本小一生字表。而且9月份半日適應期又 ...

我仔都係無聲無色評估左.  老師都係想知佢地有乜唔識.  邊d 好多人錯.

適應期係要改ga 啦! 一個月成校返半日跟本教唔切書, 而且出面好大陪分小學都係得兩星期.  而家小朋友都好適應係唔係唔?  CSK 都好適中ga 啦, 我有d 朋友係一week 默兩次英一次中唔理測唔測驗,  考試又有默書.  又有分reading level 一至六年級,  一年測兩次唔達標要見家長.

原帖由 newfather 於 11-2-14 22:27 發表
嘩... 派左卷, 退步退到亞媽都唔認得 (同上學期測驗比較)

我都有D 想死feel!

原帖由 loklok0104 於 11-2-15 10:57 發表
我個仔讀小三,都想死,又係退歲晒(中英數),常識就進步左。真係好擔心D野一路深,佢條路可以點行

小3 同小4好大分別.

中文作文好低分.
英文閱讀理解又係唔多law 到分, 今次仲要唔小心!

原帖由 MimiCactus 於 11-4-18 08:19 發表
今次溫習常識比其他科難, 要同亞仔默好多生字, 講笞案就天下無敵, 寫笞案就有心無力, 終於要成日改正. 尋晚最後沖刺, 都重錯緊生字.  我好驚唔知今日考成點 ...

我超懶! 我叫阿仔自己背默課後重點.

‹ 上一主題|下一主題