用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 ...
樓主: max1116
go

報咗2010年[聖保祿幼兒園]的,一齊傾吓啦 [複製鏈接]

無錯,target係今個summer

Lukbuk, Step_C, 各位, 我spcn 都是 waiting 咋

pandabonita, thank you for your birthday wish.......but.....finally i failed...........

不過我都預咗.......因為阿女 interview 當日的表現唔多好......... (絕望中)

各位,我返來了 ! 報到先.......
多謝大家的生日祝福和鼓勵, spcn waiting 之後有少少失落...  所以呢幾日都無上來...

lukbuk,我都話同你有緣架啦.... 因為我昨日都有打去問spn出咗信未,可能催一催佢真係快啲呢?

不過........我都預咗自己無的多

duster, 想請問你朋友可以直接註冊,咁日期是幾時?
我想知 spn 是會分幾批註冊, or 等到我們呢啲"普通人" interview 之後一齊註冊呢?
因為如果分幾批註冊的話,會唔會(可能)有人唔註冊, 我們"普通人" 的位會多番啲?

siumuichu, stinkyrabbit111, cckay, 多謝你們!

Duster, 我都覺得你收到信的機會是大啲......
等你報喜啦!

kiteli, 如果你開始train你女女自己訓, 就記住唔好再同佢一齊訓啦! 如果唔係會train唔到佢架......

原帖由 kiteli 於 10-4-27 16:47 發表
做咩突然靜晒0既 ..
個個 on the way 去開信箱呀 ??

lovelinda,

妳開咗信箱未呀 ?

我開咗啦! 我是無的.........

kakaau22, 超級恭喜您!

siumuichu, you received the letter la.................?

updating

年份 *收interview信  interview  *收accept信  家長日
05       27/4            4/5,5/5        21/5        28/5
06       13/4            3/5              16/5        27/5
07       17/4            3/5,4/5         7/5           2/6
08       28/4            6/5,7/5       (唔知)       (唔知)
09       22/4            4/5,5/5        11/5        30/5
10       27/4            4/5

* 表示開始有人收到信的日子

請各 cute mami 多多報料, 我會再 update 的, thanks!

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-27 17:26 發表

可否講埋幾時出世同住邊區?會唔會住港島快d收信?

brrbaby, 我記得 siumuichu 是住 Quarry Bay, 我們大家住 kowloon 的 mami, 會唔會明天才收到信呢?
不過唔知另外兩位報喜的 mami 是否住港島呢?

TST....i.e.尖沙咀?

唉... 我都好想做副班長...副副班長...組長....都唔緊要架........不過....無得做........

不過可能都有其他住港島的mami 收到信...e.g. duster, ahnew...等等,只是未放工返去收信啫....

今晚可能多啲人報喜......

原帖由 ahnew 於 10-4-27 17:56 發表
我下星期一去 disney ...如果收到信就當慶祝... 收唔到就當散心 .....

不過如果真是收到信, 我就會勸你唔好去住, 因為如果是4/5 (二) interview, 小朋友之前一日玩得咁"開心", 會影響表現架....(這是老師的意見, 要聽啊! 哈哈 )

interview 完先去, 仲開心啦!

不過, 話時話, 我諗我們班"唔得"的mami, 一定大部份都會去考spk,到時又可以"聚首一堂", 互相勉勵啦!

原帖由 brrbaby2007 於 10-4-27 18:08 發表

係wo, 呢個時候重o甘心水清

哈哈, 可能我是老師掛, 有職業病, 關心一切幼兒的問題...哈哈!

原帖由 ahnew 於 10-4-27 18:09 發表
仲有...依家興輪流做班長....大家唔好灰心 ...

就放工 ....

講得好!

thank you for reporting, kakaau22.

by the way,各位 interview 的家長 application no.是? (大約)

‹ 上一主題|下一主題