用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 45校網 你地入到第幾志願?
樓主: BabyLincoln
go

45校網 你地入到第幾志願? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Hi tulipyk,

想請問你覺得慈天校風怎樣, 聽人講功課得多, 你覺得讀書壓力大嗎.  

謝謝

原帖由 tulipyk 於 09-6-7 01:04 發表
見到你地的反應,就想起去年的我。我小朋友宜家讀慈天,佢讀得好開心。我上年都係派咗第三志願,在最後註册日走去慈天叩門,佢即刻收。跟住我走咗出大門打電話返幼稚園問老師這校的情況,老師話這校OK,但英文較深。就這樣小朋友 ...

醒目開學勳章

I just receive the call from school.  My daughter is failed.  So disapointed.

原帖由 manman 於 09-6-11 16:40 發表
恭喜你, 咁怏知呢....我仲未收到電話...

醒目開學勳章

No la, as I'm not in net 45, but I want to find a school in Wong Tai Sin area which will be more convenience for my 99 to take care of my daughter.

原帖由 cwaisum 於 09-6-11 17:08 發表

真可惜, 但願您的孩子最終都能入到理想的小學。
不過想問多一句, 您自行、統一派位是否也將此校放第一志願, 我覺得真鐸很重視這點的, 反而小朋友的表現是其次。 ...

醒目開學勳章

我今早都有去學校村間聖博德 in, 佢都收左囡囡, 但我自已鍾意真鐸多D.

原帖由 wega 於 09-6-11 17:12 發表
No la, as I'm not in net 45, but I want to find a school in Wong Tai Sin area which will be more convenience for my 99 to take care of my daughter.

醒目開學勳章

Yes, 本來學校應該安排 Sat 先 in 的, 但剛巧亞女學校畢業禮, 所以學校比我今日 in, 即場收左, 仲攪埋註冊, 你有冇叩呢間呀.

原帖由 manman 於 09-6-11 17:18 發表
yee...can get the result as soon as end up the interview??

醒目開學勳章

我星期一都有去慈天叩門, 不過佢地話後補位暫時已 full 左, 登記左我D資料, 話有位先會再 call 我, 不過我覺得慈天同聖博德各方面都差不多.  

小一呢個 game 真殘酷

原帖由 manman 於 09-6-11 17:28 發表
無AR, 一心叩真鐸...E+... , 唯有讀慈天...
‹ 上一主題|下一主題