用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院小學 2009/10 小一
go

2009/10 小一 [複製鏈接]

My son is in 1A. He spotted another boy from Kentville in his class too. I think MSC accepts more than 20 students from Kentville this year.

大家知唔知中文幾時/會唔會用普通話教?

吓!唔係禁多人病呀?係唔係去考琴呀? A班,阿仔話琴日有4個無返.

原帖由 Gordon0304 於 09-9-22 13:38 發表
by the way, 你囝囝病左呀? 無事嗎? 昨天E班有1X個無返學啦. 為免不斷傳染, 老師要佢地全班昨日起要帶口罩. 希望對佢地有幫助啦!!

Anway, take care !

請問今次測驗計唔計落成績表?

我係九龍城獅子石道買,但毛衣一定要係金x買.

我唔知叫咩名,入到去問佢有得買就買;無校褸,我講係冷衫.

阿仔昨晚太開心,瞓唔著,希望佢地今日玩得開開心心啦!

How do you know the rank?

Oh really, because it's the same as his class no., we thought it's marked by the teacher for reference only.

派成績表個日,我同阿仔班主任講,如果唔派回考試卷,我地就唔知佢錯咩,估唔到Miss Chu之後睇完張卷然後打俾爹爹話俾佢知個仔錯咩;星期六阿仔第一次上圍棋,原來個阿sir係舊生,特登返母校教課外活動.我覺得佢地好有heart,值得讚揚,希望阿仔學到呢樣優點,做人做事要有心.
‹ 上一主題|下一主題