用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 TKO家長-翠茵小宇宙vs藍田啟思(匯景花園) ...
樓主: Kalili-Mui-Mui
go

TKO家長-翠茵小宇宙vs藍田啟思(匯景花園) [複製鏈接]

回復 1# Kalili-Mui-Mui 的帖子

睇係個 post, 覺得你自己都好似like Creative 多o的~~

我係Greenville家長, 呀女讀緊N1, 我so far 好滿意, 我個女都好鐘意O的老師同呀姐, 成日提住, 放假仲會問點解唔番學~

其實你O既 target 係乜先~ 每個人o既traget 都唔同~ 你係諗住N1-K3都讀O個間定點呢?

我自己O既target, 就係N1 呀 B 太細, 所以會choose最近又好O既學校, 而我都好心儀九龍塘O既一眾名校, 所以K1會去 try 下 interview 睇下入唔入到, 入到就走, 入唔到讀番Greenville 都好ok咁!!

至於點解Greenville o既家長點解要轉校, 我估大部份都係因為讀完N1之後有更好o的KG offer, 所以會走. 我都好感激老師教得佢好好所以有好學校收~ hehehh~ ^-^

hi anitatsoi,

my girl is studying in PNC~ keke~~

i didn't train up my girl in English and PTH. that's y we put our girl in 主流班~~

Hi all,

cycream, 如果你鐘意學校老師成日打電話比家長, GV 一定唔係走呢個路線, 我女o個班o既老師只係打過一次比我咁大把(剛開學o個時話我知我女情況, 因爺爺接放學, 老師見唔到我, 又想話我知)平時有咩特別野, 老師會當我接放學捉住我講. 我個女會話我知學校/課室有咩特別野發生, 所以我覺得咁都好ok.

Kalili-Mui-Mui, 因為九龍塘有間不錯O既學生收左小女, 所以來年小女冇幸因你小朋友做同學仔lu~~ 希望你小朋友同我個女一樣都咁鐘意GV番學啦~!

melody2008, 小女唔係讀新都城O個間, 佢讀新寶城 PNC a.m. class now.

cincin-ko, 主流班有書, testbook 有兩本, 一本英文教ABC, 一本中文"寶寶的生活"(好似常識咁, 一個單元一本), 另外仲有學校課程設計O既中文兒歌, 英文兒歌, 普通話兒歌, 中文生字, 填色書... 大概係咁, 每個月比一張課程指引話你知佢地教左o的咩.
‹ 上一主題|下一主題