用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 ...
樓主: cecilau
go

保良局慧姸雅集幼兒園&幼稚園 [複製鏈接]

Re: 保良局慧硏雅集幼兒園&幼稚園

艾美 寫道:
我都聴到老師話要家長小組才可以去.

唔緊要啦,因為我知有家長唔係家長小組要比貴少少費用都報左,其實地點都幾遠,所以我都無選呀.

ceci,

星期四係野餐,要自備糧食及飲品呀,祗可一位成員都幾辛苦,又要帶水,又要帶野食又要睇住阿仔又要倍他玩,小d精力都唔店,係米你陪阿仔呀,我就係,好似多數都係媽咪出席,一面倒,男士搵銀我地請假   

alienova 寫道:

上個星期阿女返學個陣,係街遇見candy,仲問我蕉坑係咪冇野食的? 我話係冇的~
不過我昨晨忽然間"靈感到",想起這事,又記起蕉坑其實係有間小茶座的!所以大家如果冇準備午餐,只要有錢都應該唔會餓水   不過我上次去蕉坑時其實好晏好怱忙,CANTEEN準備收檔,所以係唔知佢有什麼食的,亦唔知價錢的。      

alienova,
係呀,老師都話有,但經常唔開,都係帶定少少野食好d,唔係小朋友"樓"計就麻煩 ,我同另一個媽咪一人帶一樣,我整飯團,他整魚旦腸仔,到時大家撈亂食,你都諗一樣

ceci,

你唔去呀仲諗住一人帶一樣野去食,可以大家撈亂食添

hi ceci,

他好開心,反到屋企仲話要去旅行,跟住19:30訓到今朝(我都係)    ,d蚊都幾鍾意他,啜左他好多下,攪到他今朝眼又腫,面又有幾個紅印,唔知已為我打過他添   

hi alienova,

多謝你張相,阿仔都唔知,係我係書包搵野時見到咋,仲有我個仔叩青青呀,無水呀   .

呢排好忙,都無時間入來睇呢個topic,ballball歡迎你呀!

最近學校有人出水痘,囝囝都有幾粒,已為中左,點知跟住又無再出,可能打了水痘針,無事.   

好忙呀,搬寫字樓,而家先有d時間.

hi ceci,

我諗呀仔都算出左,但他上星期又病,又啊又嘔,跟住發燒,成個無晒精神,平時覺得他太百'染',見到他病嘔晒又寧願他百'染',今日好反好多己啦.

hi ceci,

他好反好多啦,他都有提起見到聰聰呀   

學券制有得申請啦∼
不過我還未有時間消化學校的通告啦…好水唔得閒  

我都係,希望下個月得閒d就好啦

我都想到,但阿仔見親我就好扭計,完全唔聽話,上次我去講故事又係,喊到七彩,一定要坐我隔壁,唔肯坐定,真懊惱

咪係,經常係咁.無計

cecilau 寫道:
咁你仔仔真係幾識得"蝦"你呀. ha!!!!

[quote]
babycancan 寫道:
我都想到,但阿仔見親我就好扭計,完全唔聽話,上次我去講故事又係,喊到七彩,一定要坐我隔壁,唔肯坐定,真懊惱

[/quote]

我記得舊年完成n1時何老師見家長,逐個評論每位學生過去一年的表現,他跟我說青青實在太乖,叫他坐他就坐,企就企,非常聽話,唔似一般小朋友,我跟住同她講唔係卦,他係屋企唔係咁,跟住有一日他延展我接他時他又扭計,扭到邊個老師同他講都唔聽,自此老師都相信他係兩面人   ,對他都另眼相看.

咪係~ 平日到CANDY 囝囝時,都係笑騎騎, 唔似怕羞仔~ 搞什麼媽咪講故仔就喊??

不過我上次去講故事時,阿女的反應都係"非平常",佢一見到我係度,個樣馬上變得想喊咁。我望晒有D 小朋友都幾有FEEDBACK, 而一般多係唔出聲,唯獨阿女的反應係全程忍喊,都唔知佢諗緊什麼

其實無什麼特別,祗係可以了解小朋友平時上堂的情形而我個仔一如所料又係勁唔聽話 我無特別帶阿仔去學野呀,到而家祗諗住夏天帶他去學游水.其他興趣班都無去學,我諗都係時候要帶他去學下野啦,有無好介紹

太耐無上來,工作忙到嘔,都好耐無接阿囝放學,今晚去接他先.早排學校攪左個年宵檔阿囝玩得好開心,反到屋企仲叫"埋來睇,埋來簡"比他笑死,跟住親子旅行,反到屋企仲不斷話要再去,夜晚訓著都係到笑,下個月運動會又係4月份生日會,真係忙啦(阿囝),今個星期六會去旅行,下星期先再反學啦.   

我會自由行去東京呀   

我明天去呀,去5天星期三反

thanks,ceci,你自己去定跟團呀??

Ceci,

我自已去,你兩公婆帶2個仔呀,嘩好辛苦

HI CECI,

你返來啦,好唔好玩呀?

我留係間屋到執屋但都係未執完.

話咁快又排畢業典禮,真係時光飛逝又一年
‹ 上一主題|下一主題