用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想當年
go

想當年 [複製鏈接]

見到你們的留言, 方知道沒有人是僥倖的.  每位家長都為自己的兒女選學校而煩惱.  這條艱辛的路,只有緊張子女學業的父母才願意走.  不知道所有的付出是否真的成正比呢??  我真的很驚.....

My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

I agree.  But talk is cheap.

原帖由 childrenfirst 於 09-10-17 19:33 發表
for children raising, it always the progress is more important than the result...My motto is "Do the best and Don't Expect"
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

真係又驚又辛苦.....未行過永遠都不知這境況....

原帖由 Charlotte_mom 於 09-10-18 16:16 發表
哈哈, 我自問EQ好高的(真架, 有時之後再唸返, 都頂唔順自己可以咁冷靜)
SHOCK一定有, 好SHOCK添呀! 我仲記得lunch前check result, 之後我同同事講, 我唔食飯喇, 食唔落! 過完lunchtime我已經開始打信喇

...

GOGOMA,

ME TOO.  I AM SO NERVOUS.

原帖由 gogoMa 於 09-10-20 00:58 發表
唉!!!
HELP~!! 我大女5歲, 細女2歲...

而家同一時間搵 幼稚園及小學, 我就快癲啦...~!!!

呢個game真係唔好玩, 簡直就身心疲累.   

原帖由 vee 於 09-10-22 16:15 發表
hi silvia

我係 0508 媽媽, 記得嗎?

之前我都唔係好緊張,但唔知點解一升左 K2 就開始擔心,得果15分,仔又好怕羞低調,真係對 interview 極無信心。等大抽獎又係死 ....

睇埋之前既 post ..... 由心震出黎呀。

...
‹ 上一主題|下一主題