用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! (Part ...
go

報咗09年St. Paul Day Nursery 的, 入嚟傾吓啦 ! (Part 2) [複製鏈接]

返黎先,頭先去左舊個邊

MAX :
玩完返黎,好玩開心嗎?

EMOLLY :
業主加30%.....差唔多囉..你睇D樓價就知,萬蚊一呎 ! 癲 !

JJ :
你過來人,咩鬼都準備晒啦,家下等生 !

KAHEIBABA:
話時話呢,上次你仲未PM答完我野噃。。。

ALOYMO:
睇到面書,呀妹冇野嘛

max :
嘩,好好有咁好反應,真係好開心喎,咁暑假再去啦 !

emolly :
好耐之前你問過畫畫用既衫,昨晚我上淘寶搵顏料,見到有喎,去LINK...

http://item.taobao.com/item.htm?id=2855898732&frm=

人工,真係唔好望...甚麼也追不到,只有出面物價升幅食晒我D人工...

搵樓,今次買定租呀 ?

KAHEIBABA :
哈哈,我唔係追你...我都知你要覆好多人野架啦,我唔急,只係八卦多囉,話晒要嚮個度嘛.

噢,唔阻你食海南雞飯LU !

max :
係喎,未恭喜你細女有SPN面試信 !

aloymom :
係呀,我心目中見你多過呀女,所以以為係princess !! haha...

emolly :
唔水感動
總之樣樣野貴到呀媽唔認得

MAX :
對呀,搵間酒店,全程係食完就痾 (我老公最鐘意)....跟手就游水,正呀 !

emolly :
係呢,你大女出去學畫畫呀 ?
呀女好LIKE...我D顏色冇晒..要去買LU,成鬼日講我要做圖工...

aloymom :
haha..放光咁你都諗到
上落樓梯又真係要開燈喎,冇下次咪得囉,哈哈

emolly :
2歲幾,咪拎支大油筆鬼畫符囉...好在我公司大把唔要既紙...早排有大poster 多到呢...最正搵顏色筆畫 ! 你係咪唔要定有多呀 ?

今次我買手指畫D顏料,手指用又得,筆用又得,唔駛開水.

呀女仲鐘意釣假魚..哈哈

你努力D,好快有細女......

MAX :
如果係布吉,想嚮酒店長hea,可以考慮Laguna 內既酒店,唯一唔好係地點遠離最旺既巴東(即係好多店舖。。食店。。酒巴等等),我租車,出番去就半粒鐘內,對我而言,OK既,但如果鐘意行街就會嘥時間。酒店有水上活動,不失為好節目。

Emolly / aloymom :
我公司用剩好多A3呎吋個D電腦紙,仲有之前整落太多既大過A3呎吋既POSTER,我得閒就拎D番家,未來慳紙,不過係冇左D樹咁囉。。

Emolly:
我買用手指畫既水彩顏料囉,我見佢咁鐘意。。

JJ:
係呀,你經歷3次生仔年份,相信冇咩加係生仔房租 !!!

原帖由 max1116 於 11-5-4 13:18 發表
細女今日面試完畢,非常順利

睇你咁開心,一定掂 !!!

原帖由 max1116 於 11-5-4 14:36 發表

基本上已得到口頭答覆。果一刻真係輕鬆哂 ~
依家返到office就 ... 好眼瞓

眼瞓都開心 !!

max :
上次你提過營養師減肥,係咪米XX個間呀 ? 我朋友做緊,網上問人拎VIP...拎到折,原萬幾,家下8千幾,出黎效果....比以前瘦左成個圈 !

原帖由 max1116 於 11-5-9 15:56 發表
各位有無一d適合小朋友飲的清熱湯水可以介紹俾我架 ????? 謝謝 ~

[竹蔗甘筍芫荽薏米水]
清熱涼血解毒之效.
http://www.healthy-food.hk/?cat=17

http://www.healthy-food.hk/?cat=7&paged=2

too much...u can search from this website !
hope it helps !

原帖由 max1116 於 11-5-9 14:24 發表
我去果間係尚營坊,只係俾咗50蚊做咗一次評估,同個senior營養師傾咗一陣,佢sell果個plan為期8個月(4個月減磅4個月保持穩定)8千幾蚊。我最後係一走了之果種。
聽完佢對我的分析,知道自己問題所在。跟住自己係飲食上調整一 ...

wow, save $$$$

生左啦 !!!

回覆 88# max1116 的文章

8 lbs....個樣同爸爸一樣,JJ真唔抵....

原帖由 max1116 於 11-5-17 13:58 發表

太好喇 ~
恭喜你 ! 恭喜你 ! 添丁又發財 ,紅雞蛋,豬腳薑 .........

豬腳薑,多謝你呢句,等我問問佢,可唔可以俾一件我食吓..先!

原帖由 max1116 於 11-5-17 16:08 發表
我又要食 .... 豬腳

我落樓下拎,該方便過你.....(如果佢預我)咔咔咔

佢幾時生呀 ? 幫你問電話

原帖由 elmolly 於 11-5-17 17:51 發表

細佬已經係copy, 呢部"影印機"好勁

yes....有冇咁犀利 !!!

原帖由 jjtseung 於 11-5-24 09:25 發表

我太多奶, BB第五日已經有多比細佬飲...

而加全埋身, 有時攞樽來補人奶, 因為細細掛住訓... 每日多10安度, 比細佬&家姐飲! 隔餐要泵奶, 如果唔係就脹爆! ...

羨慕C人
嚇得KAHEIBABA要行開吓先,哈哈
‹ 上一主題|下一主題