用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田區91網家長入黎傾下計
樓主: eeec6
go

沙田區91網家長入黎傾下計 [複製鏈接]

原帖由 KW 於 09-8-24 10:45 發表
我仔9月己升小二了.當年第三輪我都有扣幾間門,幾間都收.我當年又係好似你咁,幼稚時期己開始就周圍找小學資料,有机會的話就藉開放日親身去學校參觀,直接去問教職員課程的問題,又或者問一下就讀的家長朋友.你若果以成 ...

我非常同意你嘅講法,我都覺得校風和教職員愛心係好重要呀 !
請問你接觸過咁多間,除左培基上上下下都親切有禮外,仲有邊間都有愛心,用心對學生呀?因為我覺得哩樣嘢係比較重要呀!

咁胡下呢 ?
今年轉全日,大家覺得點呀 ?

我有去蕭小開放日呀 !
校舍都幾好呀 !佢地係搵個小六學生同我地參觀校舍,我問d學生讀得開唔開心,佢地都話開心,又話d老師好錫佢地 !
我冇去朱小呀 !我都想知朱小係點呀 !
大家分享下吖 !

其實我一路都好鍾意蕭小,但要搭校車,小朋友番學放學就辛苦d,第日想學課外活動就比較煩,可能放學仲要自己搭車番屋企.
但朱小就唔洗搭校車,因為係隔離村方便好多,我老公就鍾意近d,但我就真係好鍾意蕭小呀.
你地點睇呀? 如果俾你地你地會點選擇呀?

大家對胡素貞下午校有咩睇法呀?
大家都話胡上係好好,咁胡下呢?

原帖由 Namson 於 09-9-20 20:51 發表
我聽人講話下午班D老師好有愛心,由其是對於一些特殊有障礙的小朋友更照顧就到,成績方面都唔錯今年有小朋友考喇沙中學第一輪就已經收左.

但上午校同下午校老師係唔同嗎?
‹ 上一主題|下一主題