用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無讀德信小學的家長入來傾吓計 ...
樓主: catcatmom
go

有無讀德信小學的家長入來傾吓計 [複製鏈接]

Re: 有無讀德信小學的家長入來傾

即係20分入天神都冇望    [quote]
catcatmom 寫道:
唔好o林啦!一於天神=ST MARY?? 

我係怕我頂5順同佢溫書d壓力多d   
我就鐘意ST MARY啦,起碼唔冼交學費啦!
但要讀到死o下死o下果隻,話有壓力,全世界都有壓力啦,我做野夠有壓力羅!!E+d細路係過保護就真。

HODEMODE,
栗子1:20上車
寶來街 (執左間國貨對面)
   出年栗子又多個同學仔坐車車啦   

35net派第9志願......5係呀化,你嚇我好   ,可5可以8個排位黎知呀

快d同細仔揾間普通幼稚園轉K3,我話我仔果間都唔算出名,應該都有機掛..........水啦,今日去德信,都冇問老師今年派成點TIM     

係啦,校慶D杷貼左係操場,要買就5,6/11就冇架啦
hidemode 寫道:
Dear Tak Sun Moms,

親戚(我姑姐)個女,35net派第9志願,激c佢媽咪,但佢有KTS同德雅收咗,而家叩門st.mary同天神,唔得就讀私校,表妹讀Kentville,佢哋果班得幾個派到頭3個志願,大部份都派到5th之後,我姑姐話佢哋好多唔同net嘅同學媽咪都係放傍中心發覺,讀普通幼稚園嘅反而bingo,佢仲叫我如果諗住大抽獎,快d同細仔揾間普通幼稚園轉K3,我話我仔果間都唔算出名,應該都有機掛,笑C我   

我用外家地址報架,我5想栗子係將軍澳讀
Tinkerbell 寫道:
栗子媽媽,  你想用35区報?

我親戚抽到第6志願 - 普愛,  再叩門入咗葛亮洪.  讀讀吓又轉去奉基.  下一個目標係轉去英華.   轉到頭都暈 !   

因為栗子琴日冇返學
老師打比我八左兩句
TAK SUN 5係 MOVE 去新址, E係起多一間全日制小學
地點未定 (5知係咪未公佈5方便講呢)

ANYWAY, 5關栗子小妹妹事      

dear all,

can you pm me what is the merge school
我今日追d post 有d 混亂 新校安排 tim
唔係辦多間新校咩?????

HIDEMODE,
你個仔係咪轉下午班呀

栗子係e班,你個仔呢
仲咪係寶來街上車
栗子媽媽,

係呀 ! 細仔轉下午班呀 !

你個仔係咪轉左pm
係邊度上校車
Hi 各位,

我返黎報到 !  亞女今日開學,  德信細仔就tomorrow.    

Lunch time後再talk !

Tks,

水啦,人老冇記性
   你都要7:05上校車呀
我就係見栗子要6:55上車至讀PM咋[quote]
Hi 栗子媽媽,

轉PM嗰個係hidemode,  唔係我 !
我個仔返AM, 上年7:05上車, 仲早過返全日嘅家姐 !

SORRY, 老人家記錯唒D野
係呀,你今年選校啦,栗子就出年
不過,我都係BK八緊料啦[quote]
Hi 栗子媽媽,

本來轉PM嗰個係我,但我最後決定讀返AM..
,同埋我冇搬到,因問過而家住間屋好喎,而且細仔好大機會出年過灣仔讀P.1,到時可能先搬過香港果邊住 :

你地有冇同佢地報星期六D活動呀 :wink:  :wink:

FULL 左,  栗子3報5到

栗子媽媽,

我細仔報咗"英語及音樂證書課程"

[quote]
栗子媽媽 寫道:
你地有冇同佢地報星期六D活動呀 :wink:  :wink:
[/quote]

dear all
我朋友話小學概覽
德小係全日
係5係呀     

TKS
toby豆 寫道:
[quote]
栗子媽媽 寫道:
dear all
我朋友話小學概覽
德小係全日
係5係呀     

係呀~~~黎緊06年小一收3班,係全日架.......2-6年班就不變
詩歌舞街果間德信周氏都係全日~~~~[/quote]

34入到ST,MARY咩
31喎
hidemode&各位
我個女既CASE可能言之過早,但我亞媽係34區,我想ST MARY,B女個契媽跑馬地,叫我抽馬利曼,both of them
都抽,你話邊間?抽到馬利曼之後要搬。

I STILL HAVE ONE YEAR TO PLAN
MOST PROBABLY CSK
IF I HAVE ADDRESS, I MAY TRY ST. MARY.  I THINK 20 MARKS MAY HAVE CHANCE BY LUCH.

catcatmom,

St. Mary / Marymount /Maryknoll 都唔易抽 !

栗子媽媽, 你決定CSK or Holy Angel ??

Tks,

其實我都有考慮 WORSE COME TO COME 係尖咀 RENT 間房, 不過想睇定D栗子讀書有冇資質先

係呀,今年K2,E+睇定料差不多架啦

同埋,06 CSK轉千禧應該仲會好D

所以,我都係15/16,如果栗子只係中人之資,無謂PUSH佢入名校

St Mary 20分超碼有得抽 !   我個仔可能試 CSK, 未決定.
唔好以為有1年去plan, 通常K2 下學期要安排好.

前年有個friend 9月先去租屋, 結果攞电話証明攞唔切,
租约又冇打stamp,  好彩個仔20分 1st round都入到.

今年我己經有3個friends搬屋, 大家都係 蛇仔/女.
Plan 定出年揀小一.  

hidemode
其實我估我都係想到出年想未想到既人   
係啦,k3家長會,我d k2 人可5可以去架
如果5得,同我8下女仔派邊多,    
其實,我一定5會要直資,因為一直資就冇得大抽獎,而傳統學校始終有佢既好處既
c校我會用黎打底
拔如果hh d 小學 / csk 就打底都慳番
斷估舊生都入到掛    
‹ 上一主題|下一主題