用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 仁愛堂田家炳小學 2015年9月入讀既, 入左say 個hi呀...
樓主: hippohippolily
go

2015年9月入讀既, 入左say 個hi呀... [複製鏈接]

引用:我個仔今年9月會入讀...希望可以大家聯繫下

原帖由 hippohippolily 於 15-04-15 發表
我個仔今年9月會入讀...希望可以大家聯繫下...^^
我個仔都入左

引用:Quote:原帖由+meilo+於+15-06-07+發表請問

原帖由 MC媽 於 15-06-07 發表
除左學術之外, 學校方針鼓勵小朋友多元化發展, 藝術 ,體育運動 ,音樂,跳舞, 學校都用左好多資源去栽 ...
學術又怎樣?學校是否得一個英語net teacher?有冇精英班?學校校規嚴嗎?若唔嚴,學生品德教育又好嗎?先謝謝

引用:Also+letters+wrote+from+their+P.1+studen

原帖由 Kelvine 於 15-06-10 發表
Also letters wrote from their P.1 student, very impressed!
是呀,很窩心,未入讀已經感覺良好

引用:hippohippolily++,+ 課程不太淺,一般一

原帖由 MC媽 於 15-06-11 發表
hippohippolily  ,

課程不太淺,一般一年級要學嘅也學足晒,上學期會淺D,下學期會深D。課外活動係自由 ...
課外活動,是否三時後放學後,才參加活動,要收費嗎?

有什麼支援小組或精英班?先謝謝

引用:hippohippolily++,+ 課程不太淺,一般一

原帖由 MC媽 於 15-06-11 發表
hippohippolily  ,

課程不太淺,一般一年級要學嘅也學足晒,上學期會淺D,下學期會深D。課外活動係自由 ...
MC 媽媽,有冇收到風,通常田小上咩中學多,有冇去直資或私立中學?

‹ 上一主題|下一主題