用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中集氣區
go

升中集氣區   [複製鏈接]

妹妹頭 發表於 20-4-7 13:32
回覆 hkpapa852 的帖子

想問問, 是否只會收到自一或自二學校電話? 會唔會收到2間既電話?

有網友收到自一及自二電話
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Cliokohonda 發表於 20-4-7 13:34
我乙一二唔再揀自一二了。
乙一1A ,乙二1B , 乙三1C ..咁都抽唔到返WYK傾計。
...

如果後補入左呢?

Kikobaby 發表於 20-4-7 14:04
回覆 gracelam 的帖子

如果統一派位時,份FORM乙部無填返自一和自二, 咁樣如果在自一或自二有在WAITING LIS ...

如果係自行後補入,就唔會落入大抽獎部份,但大抽獎表就照填,結果7月先知自己後補入左。

Kikobaby 發表於 20-4-7 14:21

咁即係, 如果統一無填到自一或自二, 而在乙部填他的中學, 到七月放榜都有機會派返自 ...

如果大抽獎又係同區有揀自一自二,咁就唔知係抽入定後補入。

Kikobaby 發表於 20-4-7 14:29

明白, 仲有一線希望, 雖然都知WAITING LIST係得極少甚至無位 ...

間間中學都會"被"人放在自二,希望在人間     
‹ 上一主題|下一主題