用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 考直資:培基/崇真/滙基(匯基)東九龍/赤柱聖士提反St Ste ...
樓主: 小時了了
go

考直資:培基/崇真/滙基(匯基)東九龍/赤柱聖士提反St Stephen   [複製鏈接]

引用:+本帖最後由+小時了了+於+17-2-1+17:02+編

原帖由 小時了了 於 17-02-01 發表

“人心籌算自己的道路,唯耶和華指引他的腳步。”呢句係阿女 ...
雖然等待,忍耐係好難,但已小朋友及父母盡左力,問心無愧,可能有更適合你小朋友的中學等著你地,加油!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:樓主,唔好介意,睇你39樓点評所講,你囡囡

原帖由 jumphigh 於 17-02-02 發表
樓主,唔好介意,睇你39樓点評所講,你囡囡兩次呈分全港排名有可能真係band2
...
其實仲有一點,荃灣一線小學嗰位入到培基考11x/160,一定唔係band 2尾band 3頭,過往佢地over 係50%band 1生, 當今年考90名都係band 1生,考11x 可能係band 2頭-band 2中。

ptm  看似個range是"浸聯"嗎?  發表於 17-2-2 13:53
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

小時了了 發表於 17-3-10 22:21
耶和華說:我的意念非同你們的意念;我的道路非同你們的道路。 天怎樣高過地,照樣,我的道路高過你們的道 ...

恭喜晒!! 可以開心放復活節假!! 舊年我女有幾位同班同學入左匯基,佢地讀得好開心,學外語及住宿舍又有另一體驗。

是的。 天父的意念比我們高!!
‹ 上一主題|下一主題