用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2016-2018年度(即2017-2018)小六升中派位資料 (7月10日 ...
樓主: hkpapa852
go

2016-2018年度(即2017-2018)小六升中派位資料 (7月10日開始公佈)   [複製鏈接]

Dylanli2017 發表於 18-7-10 11:17
回覆 Fivedragon 的帖子

我覺得馬基今年成績差,156人得5個入荃官,入何荃耀仲是一個都冇,唔知點解可以叫 ...

好多band 1生逃離荃灣區, 所以得好少人留响度繼續抽獎, 荃官有5個已算多。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Dylanli2017 發表於 18-7-10 11:42
回覆 subb 的帖子

39%已經計左band 1abc了。我覺得王少清其實同band 2距離差唔多,何中點都好過王少清 ...

因為band 1生用王少清做保險線, 号碼唔靚咪直入囉。

其實仲有人會叩門, 咁快計數埋單會唔會早左D。

Dylanli2017 發表於 18-7-15 19:50
回覆 Fivedragon 的帖子

我冇放大,是你放大左,浸聯同馬基只是普通學校。版主既升中率,大家都是睇band 1 ...

荃葵青區如果係band 2生絶對入唔到band 2a-band 1尾中學, 因為唔會夠位! 跨區入嘅band 2生更加唔夠同區band 1生爭。入到呢D band 2a-band 1尾中學我敢保證佢地係band 1生, 可能係個人意願嘅選擇, 亦可能係唔好彩派入。

還有被評為band 2a-band 1尾的中學, 是ek資深會員根據近年DSE成績來評估, 有升亦會跌, 但坊間仍然睇係band 1中學, 我估唔會好多家長有咁深入睇每間中學嘅校務報告來揀中學。
‹ 上一主題|下一主題