用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍真光 / 聖母玫瑰 / 聖羅撒 大家俾D意見? ...
樓主: world309
go

九龍真光 / 聖母玫瑰 / 聖羅撒 大家俾D意見?   [複製鏈接]

yeunglam 發表於 19-10-23 14:17
回覆 little_yolky 的帖子

成績好..但..係咪好嚴..自由度高嗎? 謝謝

Band 1天主教女校除左上智,諗唔度邊間係有自由同唔嚴。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

mcl203 發表於 19-10-23 14:54
MSS坊間係評為非常闊鬆既中學喎,MCS都係,點只得一間呀~~~

係喎!  呢2間寬鬆到唔記得係天主教

cc123456 發表於 19-10-24 08:25
上智點鬆法?想知多少少。
同埋點解套校服裙點解有連身和唔連身兩款既呢?
...

不如咁講,傳統天主教女校係點?

老師有無上權威,一言堂,嚴守校規,對較"活潑"的學生加以管轄或有相應懲罰,每個囡囡被薰陶成一個模樣,乖巧有禮,不準辯駁。

咁如果學校唔係咁做法,咪相對寬鬆囉。

little_yolky 發表於 19-10-25 13:46
真係你講既全部都無喔

咁咪少有囉

我自己曾經困過响監獄 : 其他傳統天主教女校家長勿打頭

little_yolky 發表於 19-10-25 13:56
我自己來自傳統(但唔高band)既基督教女校,我都覺得阿女學校太鬆
...

呢啲唔係鬆,係正常,合理

大佬呀,人地中六畢業影下相留念又唔比影,咁好喇出門口影,老師竟然去報警,乜野道理,乜野教育??
‹ 上一主題|下一主題