用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 In完"學之園"睇黎凍過水
go

In完"學之園"睇黎凍過水 [複製鏈接]

9: 15 interview...先去聽story...有個老師mark分...我個仔係後段先有反應..我個仔冇望住個老師講bye bye..老師要佢做都做晒...見個校長得一兩個家長講完又話夠鐘...
   0    0    0    0

海凱軒o個間
quote]原帖由 mianyang_99 於 10-3-19 11:44 發表

邊間分校? [/quote]

27號前

原帖由 lyhv 於 10-3-19 11:53 發表
係唔係話27號有result?

我個要佢擺d cotton in box and 搵d spoon, Fork, cup..佢都做到...但個老師樣 not a nice guy law...

原帖由 mamadadakaka 於 10-3-19 12:19 發表
My daughter also didnt perform good.  She ignore the Net's questions and keep on playing the toys on the table.  In the Q-A session conducted by the Principal, every parents gave their answers and the ...

My son interview at 13 Mar ar

原帖由 yipbebe 於 10-3-19 13:23 發表
點解會今日in既?我仲以為所有人都係12-13號嗰兩日interview。

講開interview,我個仔都表現好差,老師問問題,佢無論識定唔識,都選擇保持緘默!

其實佢地N1 O者...佢in d野係K1 law...o個陣時我家姐個仔IN "樂基" 都冇咁多野...而家D小朋友真可憐

原帖由 anlywan 於 10-3-19 12:29 發表
咁我個仔咪仲差..雖然故事時有坐定定但都會唔專心周圍望.見老師時都冇打招呼仲要唔多肯坐底仲要出番去玩,幾難先坐底後都只玩第一份玩意叫佢玩第二樣配對仲唔肯是都要玩番第一樣.呢間學校真是咁難入嗎? ...

希望係啦...我日日都好似傻婆咁睇自己既信相睇下有冇自己字跡既信

原帖由 mianyang_99 於 10-3-19 15:41 發表

咁咪即係下星期內就知結果?

咁大家都good luck啦...大家有消息再通知

原帖由 mianyang_99 於 10-3-19 16:49 發表

我咪又係一樣~~

你都係呀...

原帖由 mianyang_99 於 10-3-19 16:59 發表

收唔收都好, 第一時間上黎報料

又要等多個禮拜...好折磨呀

我仲慘...我o岩o岩搬左去荔枝角...好多學校都收晒生...學之園臨尾o個幾日先報到...其他樂基..已經cut off左...但有另一間收左..但話係whole day..我打比間學校話我係報half day instead of whole day..佢話我地唔開half day..half day 只有多1-2個位...我心唸咁即係點???真係不知所謂...佢收都唔想讀..但又驚亞仔冇學校收喎..最衰搬得咁遲啦...未搬之前我已經係Tuen Mun搵左晶晶(英文教授) and 新一代都收左亞仔...而家兩頭唔到岸

我都好緊張...訓得唔好...驚冇學校收亞仔呀

原帖由 wchow10 於 10-3-23 12:30 發表
原來咁多家長同我一樣緊張呢

我淨係學之園都in左兩間(海逸+凱帆)

in海逸o個日亞女表現好差,可以話係完全唔合作,一入去就話要走...我好肯定唔收ga喇

in凱帆就好d,肯將d cotton ball擺落個冰格度ok,肯答"匙羹",不過 ...

我夠想啦...不過我唸佢地唔會答...而家心情重緊張過自己去考...我唸佢地會睇你住邊...你咩公司...你重咩學校黎比分

原帖由 mianyang_99 於 10-3-23 14:47 發表

我都好想打呢 , 不過又驚煩到d職員, 唯有忍下手lor.

呢個我唸o者...老實講佢問得實有原因...佢地都想收d好背景既學生(我唸)..唔係點做私校

原帖由 mianyang_99 於 10-3-23 15:21 發表

我以為九龍個d先會睇呢d  tim~~

我都好想佢考到...到K1唔使咁煩...我o個日In..我同C6都係著係好Sporty.. 同平日一樣...我就見到有一對著晒老西..立行個頭..o個刻好想笑..個媽媽著到好行下...我心唸使唔使下...個老師講野時佢就係咁微笑點頭..可能我唔係呢d人啦...覺得好好笑

呢兩間我老公個boss兩個女一人入一間...不過如果入蔡繼有,你要有心理準備佢讀國校呀...d學費...仲好貴呀

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 14:55 發表

如果仔仔真係考到lh, 我就會考陳守仁, 蔡繼有呢類直資小學lor.

我想英華呀....(妄想):;pppp:

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 15:06 發表

我知呀,所以我首選係陳守仁~~平好多呢!

係呀有dBB係唔o岩傳統學校..我家姐個就因為唔o岩而比佢讀英基..佢d英文對答已然冇難道..反而有d動物英文要問番佢...講英文唔正佢即時話我讀錯音...你話死未..不過我sister都下唔小工夫

原帖由 kitmantsoi 於 10-3-24 15:13 發表
唔好咁講, 大家share下感受啫! 英基都好難考, 有外国国藉有着數, language好緊要, 所以入到LH会好D.
我個仔性格似乎好探索形, 未必唔啱傳統學校, 所以揾定D reference先

...

預埋我呀...你地覆得好快..我追唔到呀

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 15:17 發表

預埋我呀~~~~~

有呀...想係門口同佢扮偶遇...呵呵  

原帖由 mianyang_99 於 10-3-24 15:20 發表

咁你有冇睇上星期既鏗鏘集,介紹個校長喎.
‹ 上一主題|下一主題