用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖士提反書院附屬小學 st Stephens sec in
go

st Stephens sec in   [複製鏈接]

回復 musicien 的帖子

not around 27/9???

回復 musicien 的帖子

so efficient!!!
c la,未收到吾知係咪無機呢??仲有家長收到信嗎?

回復 wong_mf89 的帖子

吾知係咪有2nd in 至有信

maynjune 發表於 13-9-10 09:13
may I know how many applicants in total are there this year....

how many of them are selected for t ...
The website mentioned around 800 applicants would be selected

cytbaby 發表於 13-9-10 02:03
May be they havent sent the letters for 6/10 second int???

我朋友個囝囝今日收到6/10 am 2nd in's letter

anyone received letter having 2nd interview on 6/10, afternoon session??

babymouse_to 發表於 13-9-10 20:38
Oh yes 26 aug. Sorry.  Hope u also receive good news v soon.

你咩時間2nd in?

venetamama 發表於 13-9-11 00:26
係咪只有得second in 先至會收到信?
我打過電話問,只叫我如果收唔到信,27/9上網再check,但冇直接答reject的話有冇信!你可再試打,看看會否另一職員接聽有其他答案!

babyjoyce 發表於 13-9-11 12:07
請問係吾係6/10 second in?
你今日收左信未?我都係冇,應該都唔得啦!
不過,有冇家長今日都收到信呢?

回復 candon 的帖子

26/8上午

回復 irischowys 的帖子

恭喜!今天還有信收的?!咁希望明天仲有!這幾天開信箱都很緊張!

loklokhui 發表於 13-9-11 15:12
我太太問左,佢地話今年唔會SEND REJECTION LETTER
No rejection letter?上面位家長又話仲出緊信,即係2nd in 信?希望唔係俾false hope la

candon 發表於 13-9-11 15:27
回復 loklokhui 的帖子

無REJECTION信即係仲有希望,HAHAHAHA,ADD OIL大家....希望在今天呀.....
希望在今天?原來你未開信箱?good luck!我都係不抱希望了!

candon 發表於 13-9-11 16:09
其實收REJECT信都好DISCOURAGE架....唉..面試以黎,一到知人地收到有信,而自己又未,個感覺不太好,其實都預左 ...
同你感覺一樣!特別係當你覺得自己小朋友整體不比身邊收信既小朋友差時,感覺真不好!(心中當然明白面試是否成功有很多因素,亦可能人地當日表現真係特別出色)該如何調節自己呢?真不懂!還要逰戲才剛開始!

mcmugada 發表於 13-9-12 00:15
我都咁諗,又不想給壓力小朋友,遊戲剛剛開始,唉…大家加油
唉,這種不安、不爽的心情,至少有半年要捱!

有!你miss左個post la!睇reply #58!

candon 發表於 13-9-12 10:53
回復 pino 的帖子

係咪得1個??希望學校只係未SENT OUT晒啦...
係得1個reply話昨日收到!話時話,大家屋企係咪都係上午派信?(好奇問下)

loklokhui 發表於 13-9-12 12:31
今日都係無,真係唔知佢地用咩準則去收生,我個小朋友都可以講得出所有係入面發生的事情,仲有就係佢話佢有 ...
Same here, still no letter!應該要放棄啦!我其實都覚得佢當日表現不錯,出黎時又係好似幾有信心咁,咁都冇信,其他表現差d果d更不抱希望la!

candon 發表於 13-9-12 12:19
回復 ajfamily 的帖子

係,我都聽過有二個小朋友比較,一個好叻,好SHARP,反而無學校收,但另一個,一般小朋友, ...
咁真係吾知d學校點揀?!

我囝囝都話有唱歌,不過冇話要自己擧手、普通話故事、砌積木!但我聽一齊學野既朋友仔話冇砌積木!Ai,其實面試都係冇公平ga la!總覚得即使題目不同,但至少形式應該要一樣!好似考英華,有d小朋友要玩認人物、有d又冇;港同有人話問雙位加數英文答問題,但有人又話就咁單位加減數!總之,運都好緊要!
‹ 上一主題|下一主題