用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖方濟各英文小學 聖方濟各英文小學面試分享
樓主: TY3388
go

聖方濟各英文小學面試分享   [複製鏈接]

引用:雖然冇in,+想知有幾難 +

原帖由 moonychan 於 13-10-12 發表
雖然冇in, 想知有幾難
同你—样冇去!

引用:Quote:原帖由+太陽寶寶+於+13-10-12+發表我

原帖由 NT-1 於 13-10-12 發表
我個仔比你個囡更惨。 一入去就被老師叫佢講故事,我個囝末回魂,講唔出。跟住老師比張bookmark 佢n 叫佢返 ...
咁冇做paper?

引用:There+were+maths+problems+to+calculate,+

原帖由 fisheman 於 13-10-12 發表
There were maths problems to calculate, candidates had to calculate 5/4+3/4, (15*4)/12, etc.
For En ...
要串果d英文字几難喎!同埋点解大家考既範圍差咁多?

引用:10關中途過晤到關就返埋位坐,不過無枱,等

原帖由 ozoz 於 13-10-12 發表
10關中途過晤到關就返埋位坐,不過無枱,等全部完曬就一齊去畫畫。
即係过到—关先有得去下一关?

引用:Quote:原帖由+wendysuperbaby+於+13-10-12+

原帖由 fisheman 於 13-10-12 發表
Patents pls do not scold me. Those are the questions quoted from the candidates (being interviewed b ...
吾好意思,想問清楚,即係边个講番呢d題目你聽?

引用:都真係幾嚇櫬,阿仔做完出來都好唔開心,仲

原帖由 tocheung 於 13-10-12 發表
都真係幾嚇櫬,阿仔做完出來都好唔開心,仲同我講sorry,話今次囉唔到好多points.
我唸對他都幾大打擊,要 ...
題外話:見到你地當中—些分享提到小朋友遇到題目吾識,出來後会好吾开心,甚至打撃左信心咁,但我个仔interview完(佢冇in SFA)即使吾識,佢只係話番俾我知"問左xxx,有x题識,有X題吾識",講完又冇野!每次出黎問佢,佢都話好好玩!都吾知佢咁既反应係好定吾好

引用:Quote:原帖由+pino+於+13-10-12+發表題外話

原帖由 akj 於 13-10-12 發表
我個仔同你個小朋友一樣!佢識唔識都話好玩好開心!若果我個仔同我講sorry或心情好down,我會好心痛!我一d ...
我其實都係怕佢会怕左面試,所以每次我都"盡量"强調係去玩遊戲(當然仍忍不住加句要認真地玩、有礼貌...)

引用:回復+pino+的帖子 Sigh,+how+I+wish+my+gi

原帖由 c-wong 於 13-10-12 發表
回復 pino 的帖子

Sigh, how I wish my girl could take it easy. 佢有D shy 但好有戰鬥格,有兩間一考完 ...
唉,面試既野,实力之外,運都真係好緊要!呢期感受至深!我成日提个仔要盡力做之餘,都—定会補—句:“但你吾好以為盡左力就—定得喎,因為好多小朋友都好叻!不過吾緊要,最重要係你有盡力做,咁已經好夠啦!”因為我都好怕学校吾收,打定底先!

‹ 上一主題|下一主題